Foto: FIBA
Latvijas U-17 meiteņu basketbola izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks pēc vēsturiska panākuma – iekļūšanas Pasaules kausa ceturtdaļfinālā – norādīja uz realizēto stratēģiju un pretinieču līderu nosegšanu, informē Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas jaunās basketbolistes trešdien Minskā Pasaules kausa 1/8 finālā ar 72:58 pieveica Argentīnas valstsvienību. Tagad ceturtdaļfinālā Latvijas U-17 izlase tiksies ar šī vecuma Eiropas spēcīgāko komandu – Franciju.

"Lai uzvarētu astotdaļfinālā, vajadzēja noticēt sev un nospēlēt disciplinēti, ievērojot iepriekš sarunātos noteikumus. Ticēt sev meitenes sāka jau otrajā puslaikā mačā ar austrālietēm un kopš tā brīža spēles kvalitāte uzlabojas. Savukārt noteikumus šodien izdevās ievērot apmēram par 75 procentiem," pēc panākuma teica Mājenieks.

Treneris norāda, ka izdevies nosegt pretinieču līderes, kas palīdzējis tikt pie uzvaras. "Pirmajās spēlēs argentīnietes radīja ļoti labu iespaidu, taču turnīra gaitā kļuvušas smagnējākas. Savus uzbrukumus viņas visu laiku virza caur vidu, un mums viens no galvenajiem uzdevumiem bija aiztaisīt vidu ciet, tai skaitā piespiest argentīniešu līderi Čagasu vairāk spēlēt ar kreiso roku. Sarunāto izdevās izpildīt. Mūsu "lielās" spēlētājas nospēlēja pacietīgi, "mazās" spēja izsekot savām pretspēlētājām un argentīniešu tradicionālās līderes kopā guva tikai 17 punktus. Jā, "pieteicās" neplānota palīdze (Brenda Fontana iemeta 25), taču galvenais uzdevums aizsardzībā bija izpildīts. Līderu izsišana no ierastā ritma bija ļoti vērtīga galotnē, kad viņas netrāpīja svarīgus metienus."

Mājenieks uzsver visas komandas ieguldījumu aizsardzībā, kur visa komanda "ēdusi zemi", kā arī uzslavēja rezervistes, kas šoreiz labi nākušas talkā līderēm. "Beigās, kad vienubrīd nospēlējām nepacietīgi, un argentīnietes samazināja rezultāta starpību, Laura (Meldere) paņēma komandu uz pleciem un izvilka cauri grūtākajam brīdim. Nav pirmā reize, kad Laura svarīgākajā brīdī spēj saņemties un tikt pāri savām neveiksmēm. Prieks par viņu, un prieks par visu komandu."

Pirms gaidāmā dueļa pret Franciju treneris uzsver, ka pretinieces ir vienas no favorītēm uz medaļām. "Francijas komanda ir viena no čempionāta favorītēm. Labas basketbolistes, gudrs treneris. Mūs gaida ļoti smaga cīņa, kurā uz panākumu varēsim cerēt, ja nospēlēsim uz visiem 100 procentiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!