Foto: F64
Šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā šķēpmešanas sacensībās tiks noteikti braucēji uz Eiropas čempionātu, pavēstījusi Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Gaidāmās meistarsacīkstes vienlaicīgi būs arī Latvijas U-23 čempionāts. Sagaidāms, ka sacensībās piedalīsies teju 300 vieglatlēti.

Tā arī būs viena no pēdējām iespējām sportistiem izpildīt kvalifikācijas normatīvu dalībai Eiropas čempionātā, kas no 7. līdz 12.augustam notiks Berlīnē.

Savu dalību sacensībās apstiprinājuši Latvijas labākie šķēpmetēji - Zigismunds Sirmais, Rolands Štrobinders, Ansis Brūns, Gatis Čakšs un Patriks Gailums, kā arī Madara Palameika, Līna Mūze, Anete Kociņa un Sinta Sprudzāne.

Sieviešu konkurencē visas četras sportistes ir izpildījušas Eiropas čempionātā normatīvu (59 metri). Savukārt Eiropas čempionātā vienā disciplīnā var piedalīties trīs sportisti. Līdz ar to Latvijas čempionātā notiks atlase - pirmo trīs vietu ieguvējas varēs piedalīties Eiropas čempionātā. Savukārt vīriešu konkurencē Zigismundam Sirmajam kā 2016.gada Eiropas čempionam ir garantēta dalība kontinenta meistarsacīkstēs. Līdz ar to vēl trīs šķēpmetēji, kuri izpildījuši Eiropas čempionāta normatīvus, var tikt iekļauti izlasē. Vietu sadale Latvijas čempionātā noteiks sastāvu dalībai Eiropas čempionātā.

Vēl Latvijas čempionātā piedalīties Eiropas čempionāta normatīvus izpildījušie sportisti - Jānis Leitis, Maksims Sinčukovs, Elvijs Misāns, Igors Sokolovs, Mareks Ārents, Gunta Latiševa-Čudare, Sindija Bukša, Līga Velvere un Lauma Grīva.

Čempionātā startēs arī Latvijas rekordiste daudzcīņā Laura Ikauniece-Admidiņa, kura sacentīsies šķēpa mešanā un lodes grūšanā.

Eiropas čempionāta komandas sastāvu apstiprinās Treneru padome un LVS valde pēc Latvijas čempionāta.

Sacensību atklāšana sestdien gaidāma plkst.15.40, savukārt otrajā dienā meistarsacīkstes sāksies plkst.9.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!