Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijas spēcīgākās futbola līgas komanda "Barcelona" no "Ventspils" pretinieces UEFA Eiropas līgā, Francijas kluba Bordo "Girondins" iegādājusies talantīgo brazīlieti Malkomu, otrdien paziņoja katalāņu vienība.

Līgums ar Malkomu noslēgts uz pieciem gadiem.

Malkoma pāreja pēdējo dienu dienu laikā tika saistīta ar Itālijas futbola klubu "AS Roma", tomēr pēdējā brīdī cīņā iesaistījās "Barcelona", kas piedāvāja lielāku kompensāciju - aptuveni 41 miljonu eiro, kas arī Bordo vienībai tiks samaksāta.

Iepriekš gan klubi bija vienojušies, ka 21 gadu vecais futbolists Malkoms dosies uz Romu, un itāļu vienība par brazīlieša iegādi bija gatava šķirties no aptuveni 38-40 miljoniem eiro. Zīmīgi, ka brazīlietim otrdien bija jāierodas Itālijā, lai izietu medicīniskās pārbaudes, tomēr Bordo klubs viņam atļauju lidot beigu beigās nedeva.

Par Malkomu interesi izrādīja vairākas Eiropas komandas, tostarp Londonas "Arsenal", Mančestras "United", Milānas "Inter", Parīzes "Saint-Germain" un Minhenes "Bayern".

Latvijas komanda "Ventspils" Eiropas līgas atlases trešajā kārtā tiksies tieši ar "Girondins", bet talantīgo brazīlieti Latvijas publikai nebūs iespēja redzēt.

Aizvadītajā sezonā "Girondins" sastāvā malējais uzbrūkošais pussargs guva 12 vārtus 35 spēlēs.

Malkoms pārstāvējis arī Brazīlijas U-20 un U-23 izlases.

Aizvadītajā sezonā "Barcelona" triumfēja Spānijas līgā, bet UEFA Čempionu līgā barselonieši ceturtdaļfinālā piekāpās tieši "AS Roma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!