Foto: F64
Latvijas airētājs Samuels Stanovskis svētdien nesasniedza pasaules čempionāta (PČ) airēšanas slaloma junioriem U-20 vecuma grupas sacensību finālu.

Stanovskis svētdien pārvarēja smailīšu vieninieku (K1) ceturtdaļfinālu, iekļūstot nākamajā turnīra fāzē. Pusfināla barjeru gan viņam neizdevās pārvarēt, turklāt Latvijas sportists saņēma diskvalifikāciju. Viņš tādējādi palika bez sacensību fināla.

Jau ziņots, ka ceturtdien no rīta Emīls Putniņš kanoe vieninieku (C1) pirmajā kvalifikācijas braucienā finišēja 39. vietā starp 55 sportistiem, bet otrajā viņš bija 24. vietā 35 sportistu konkurencē. Līdz ar to Latvijas sportistam neizdevās sasniegt pusfinālu.

Savukārt vēlāk Ivo Kurvins smailīšu vieninieku (K1) sacensībās pirmajā kvalifikācijas braucienā ieņēma 53. vietu 81 sportista konkurencē. Savukārt Edgars Grāvītis šajā pašā braucienā ierindojās 64. pozīcijā, bet Ralfs Maisiņš palika 68. pozīcijā.

Otrajā braucienā, kurā finišu sasniedza 50 sportisti, Kurviņš ierindojās 27. vietā, Grāvītis palika 48.pozīcijā, bet Maisiņš bija vienu vietu zem viņa. Neviens no sportistiem līdz ar to neiekļuva pusfinālā.

Pēc pirmajiem braucieniem pusfinālā tika pa 30 ātrākajiem, bet no otrā brauciena pusfinālā tika pa desmit labākajiem, līdz ar to Putniņam sacensībās bija 54., bet Kurvinam 57. vieta.

Jau ziņots, ka Stanovskis trešdien nespēja kvalificēties pasaules čempionātā airēšanas slalomā U-23 vecuma grupas sacensību pusfinālam.

Startējot smailīšu vieninieku (K1) sacensībās, Stanovskis finišēja 54. vietā starp 78 braucienu pabeigušajiem sportistiem. Savukārt otrajā kvalifikācijas braucienā viņš distanci veica 24. vietā 46 sportistu starpā.

Stanovskis jau vairākus gadus trenējas kopā ar Latvijas sportistiem un arī savulaik pārstāvējis Latviju junioru sacensībās, taču iepriekšējos trīs gadus viņš startēja zem Slovākijas karoga.

Savukārt slaloma sportisti Grāvītis, Kurvins un Stanovskis otrdien ieņēma 17.vietu airēšanas slalomā komandu sacensībās U-23 grupā.

Sacensībās komandu cīņā startēja 26 dueti.

Tikmēr junioriem U-20 vecuma grupā smailīšu vieniniekos komandu sacensībās Grāvītis, Kurvins un Maisiņš palika 19. vietā starp 24. komandām, uzvaru guvušajai Francijas komandai zaudējot 62,39 sekundes.

Pasaules čempionāts junioriem un U-23 vecuma sportistiem Itālijā ilga līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!