Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" treneris Žaks Klutjē jau ilgus gadus sadarbojas ar Bobu Hārtliju, tāpēc viens otru sajūt jau "kā brāli", intervijā Omskas kluba televīzijai izteicies Klutjē.

Kā zināms, pēc 2018. gada pasaules čempionāta, kurā Latvijas izlase parādīja izcilu spēli, valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs pieņēma Omskas "Avangard" piedāvājumu un savā treneru korpusā iekļāva arī ilggadējo asistentu Žaku Klutjē.

"Es trenēju jau ilgus gadus, savu karjeru iesāku vēl 1995. gadā," stāsta Klutjē. "Es un Bobs agri sākām trenēt, 34 gadu vecumā. Viņš zina, ko gaidīt no manis, mēs viens otru pazīstam ļoti labi, esam jau kā brāļi."

"Omskas "Avangard" gribam gribam redzēt ātru hokeju, tam vajag labu fizisko sagatavotību," nākamās KHL sezonas komandas iezīmes atklāj treneris. "Tāpēc mūsu pirmssezonas treniņi būs smagi, bet, kad sāksies čempionāts, spēlēsim ātri, enerģiski. Skatītājiem ir svarīgi redzēt, ka hokejisti uz ledus sevi atdod pilnībā — tikai tā var uzvarēt."

Strādājot Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), Kolorādo "Avalanche" un Kalgari "Flames" komandās, Klutjē pārziņā bija aizsargi un aizsardzība, spēle nevienādos sastāvos, īpaši mazākuma neitralizācija, atklāja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!