Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) tur aizdomās 14 Krievijas sportistus, tostarp vienu olimpisko čempionu, antidopinga noteikumu pārkāpšanā, paziņojusi IAAF neatkarīgā antidopinga noteikumu ievērošanas kontrole "Athletes Integrity Unit" (AIU).

Pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ziņojuma izpētes IAAF ierosināja izmeklēšanu attiecībā uz 2014. gada pasaules čempionu telpās Lūkamu Adamsu un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempionu augstlēkšanā Ivanu Uhovu (attēlā).

Bez pieminētajiem Adamsa un Uhova aizdomas ir par vēl 12 Krievijas vieglatlētiem: diska metēju Veru Gaņejevu, barjerskrējējām Jekaterinu Gaļicku un Jūliju Kondakovu, vesera metējām Annu Bulgakovu, Tatjanu Beloborodovu, Mariju Bespalovu, Gulfiju Agafonovu, augstlēcēju Svetlanu Škoļinu, vidējo distanču skrējēju Tatjanu Firovu, lodes grūdējus Ivanu Juškovu un garo distanču skrējēju Kseniju Agafonovu.

Tā kā Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) joprojām ir diskvalificēta, šo sportistu lietas izskatīs Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS), taču pagaidām aizdomās turētie vieglatlēti drīkst piedalīties sacensībās, jo viņi no tām nav atstādināti, norāda KVF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!