Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēdējo gadu skandālu un sporta veida nesakārtotības dēļ joprojām zem jautājuma zīmes ir boksa saglabāšana 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

Jau labu laiku Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pauž bažas par situāciju Starptautiskās Boksa asociācijas (AIBA) vadībā, tāpēc organizācija patur iespēju izslēgt boksu no šī gada jaunatnes Olimpiādes un 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmām.

Nupat SOK atzīmēja, ka tās rūpes boksa sakarā ir saglabājušās.

"SOK valde ir saņēmusi ziņojumu par situāciju AIBA un vēlreiz uzsvēra tās pastāvīgās bažas vairākos jautājumos, piemēram, organizācijas vadībā, kā arī ētikas un finanšu vadībā," teikts SOK paziņojumā.

"Līdz ar to SOK valde ir nolēmusi saglabāt savu nostāju, kas paredz turpināt jebkādu līdzekļu ieguldīšanu AIBA un tiesības pārskatīt boksa iekļaušanu 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā," norāda SOK.

AIBA pārrauga amatieru boksa sacensības, ieskaitot olimpiskos turnīrus.

Pirms tam SOK apšaubīja AIBA spēju pieņemt svarīgus lēmumus un arī veidu, kā tika ievēlēts pašreizējais organizācijas vadītājs Gafurs Rahimovs no Krievijas, kurš tiek saistīts ar kriminālajā aprindām. Turklāt AIBA ir arī pamatīgas finansiālas problēmas.

SOK arī bijušas iebildes par dopinga procedūrām, punktu skaitīšanas sistēmu un finanšu pārvaldi, tādējādi tā joprojām ir aizturējusi maksājumus AIBA par 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Bokss ilgu laiku bijis viens no redzamākajiem sporta veidiem olimpisko spēļu programmā. Tas tajā bijis iekļauts visu laiku, izņemot 1912.gadu, kad tolaik Zviedrijā, kur notika Olimpiāde, tas bija aizliegts sporta veids.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!