Foto: F64
Latvijas futbola kluba "Ventspils" pretiniece albāņu vienība "Luftetari", iespējams, nonāks zem Eiropas futbola uzraugu lupas, jo Eiropas līgas atlases sacensībās rīkojusies aizdomīgi, vēsta ārvalstu masu mediji.

Ziņots, ka Kurzemes klubs Eiropas līgas atlases pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 8:3 pieveica Albānijas vienību "Luftetari", bet nākamajā kārtā tiksies ar pazīstamo Francijas vienību Bordo "Girondins".

Abu komandu pirmajā spēlē Ventspilī mājinieki uzvarēja ar 5:0, praktiski nodrošinot sev uzvaru divu maču summā. Turklāt pirmajā mačā ventspilnieki visus piecus vārtus guva jau pirmajās 45 minūtēs, līdz ar to otrais puslaiks un otrais mačs Albānijā praktiski izvērtās par formalitāti. Jau pēc pirmās spēles Ventspilī futbola aprindās mēļoja par cīņas aizdomīgumu, bet atbildes spēle tikai palielinājusi aizdomu ēnu.

Spēlē Albānijā ventspilnieki pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 2:1 un otrajā puslaikā darbojās gandrīz kā treniņu režīmā. "Luftetari" otrajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 3:2, tomēr mājinieki nosargāt vismaz uzvaru savā laukumā necentās. Tieši pretēji, kā norāda ārzemju futbola apskatnieki, palīdzējuši ventspilniekiem tikt pie neizšķirta. "Ventspils" neizšķirtu panāca otrā puslaika kompensācijas laikā, kad albāņu vienība viegli atdeva bumbu un ļāva izveidot pretuzbrukumu, atstājot vārtsargu vienatnē pret diviem kurzemniekiem.


Par aizdomām liecina arī bukmeikeru koeficientu likmju svārstības. Ņemot vērā "Ventspils" drošo uzvaru pirmajā mačā, Albānijā mājinieki nedaudz vairāk tika uzskatīti par favorītiem. Tomēr, kā norāda ārzemju mediji, dīvainības sākušās mača izskaņā. Brīdī, kad "Luftetari" bija vadībā ar 3:2, mājinieku uzvara un neizšķirts tika uzskatīti par līdzīgiem iespējamiem iznākumiem. Savukārt jau kompensācijas laikā pieauga iespējamība, ka "Ventspils" atspēlēsies, lai gan cīņas gaita par to neliecināja.

UEFA pagaidām nav ziņojusi, vai sāks kādas pārbaudes saistībā ar šīs spēles godīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!