Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Oklahomas "Thunder" ceturtdien, 19. jūlijā, uz Atlantas "Hawks" aizmainīja NBA zvaigzni Karmelo Entoniju, kurš jau drīzumā kļūs par brīvo aģentu.

Visticamāk, ka "Hawks" atteiksies no Entonija, kurš pilnā apmērā saņems nākamsezon līgumā noteiktos 27,9 miljonus ASV dolāru. Līdz ar to basketbolists kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, bet par viņu interesi izrādot Hjūstonas "Rockets" un Maiami "Heat".

Entonija darījumā iesaistīts vēl viens klubs Filadelfijas "76ers". "Hawks" kopā ar Entoniju ieguva 2022. gada NBA drafta pirmās kārtas izvēles tiesību aizsargāto numuru, bet "Thunder" ieguva Denisu Šrēderu un Maiku Muskalu. Uzreiz pēc tam "Thunder" aizmainīja Muskalu uz "76ers" pret Timotiju Luvavu-Kabaro, bet "76ers" uz "Hawks" aizmainīja aizsargu Džastinu Andersonu.

Darījums palīdzējis atbrīvoties "Thunder" no ievērojamām finansiālām saistībām, bet "Hawks" būs lielāka rocība algām atvēlētajā budžetā. Savukārt "Rockets" un "Heat" varēs brīvi runāt ar Entoniju par viņa atalgojumu, kas būs krietni mazāks nekā viņa līdzšinējā līgumā ierakstītā summa.

NBA karjeru Entonijas sāka Denveras "Nuggets", kurā aizvadīja septiņas ar pusi sezonas. Pēc tam Entonijs karjeru turpināja Ņujorkas "Knicks", kur kļuva par komandas līderi un divas sezonas spēlēja plecu pie pleca ar Kristapu Porziņģi. NBA karjeras laikā Entonijs desmit reizes piedalījies Zvaigžņu spēlē, bet ASV izlases rindās kļuvis par trīskārtējo olimpisko čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!