Foto: LETA

Latvijas futbola klubs "Riga" ceturtdien savā laukumā "Skonto" stadionā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē dramatiskā spēlē 11 metru pēcspēles sitienos zaudēja Bulgārijas vienībai Sofijas CSKA un izstājās no tālākās dalības turnīrā.

"Riga" komanda pēc pamatlaika un papildlaika bija vadībā ar 1:0, bet divu maču summā rezultāts bija neizšķirts 1:1, jo Sofijas klubs pirms nedēļas savās mājās uzvarēja ar tādu par rezultātu. Savukārt pēcspēles "pendelēs" ar 5:3 uzvarēja CSKA vienība, nodrošinot sev ceļazīmi uz kvalifikācijas otro kārtu.

Spēle izvērtās dramatiska, jo abas komandas maču pabeidza desmit vīru sastāvā, savukārt otrā puslaika izskaņā "Riga" vārtsargs Roberts Ozols atvairīja 11 metru soda sitienu, kuru pats bija nopelnījis.

Savukārt pēcspēles sitienos CSKA vīri realizēja visus piecus sitienus, kamēr "Riga" rindās kļūdījās serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, kurš sita pāri vārtiem.

Spēles sākumā laukumā ritēja līdzīga cīņa, abām komandām izveidojot pusmomentus, tomēr pie teicām iespējām netiekot. CSKA bumbu kontrolēja vairāk, tomēr "Riga" aizsardzība darbojās nevainojami. Savukārt spēles 44. minūtē mājiniekiem izdevās atklāt rezultātu, kad pēc Antona Kurakina izpildītā stūra sitiena ar galvu sita Černomordijs. Bumba atlēca pirms CSKA vienības lietuviešu vārtsarga Vitauta Čerņauska un ielēca vārtos.

CSKA komanda no cīņas 74. minūtes spēlēja mazākumā, jo par diviem brīdinājumiem no laukuma tika noraidīts portugālis Tjagu Rodrigešs, kurš guva vienīgos vārtus abu komandu pirmajā mačā.

Savukārt otrā puslaika pirmajā daļā CSKA ar tālsitienu raidīja bumbu rīdzinieku vārtos, tomēr pirms tam bija atskanējusi svilpe, kas fiksēja noteikumu pārkāpumu. Savukārt 73.minūtē "Riga" no vārtu zaudējuma glāba Ozols, izvelkot bumbu, kas lidoja vārtu stūrī.

Vēl pēc minūtes Rodrigešs pārkāpa noteikumus pret Džordžu Deivīsu, pēc tam viņu arī pagrūžot mugurā, par ko noeplnīja otro brīdinājumu un atstāja laukumu. Vairākumā "Riga" kļuva aktīvāka, izveidojot vairākas labas iespējas pārsvaru dubultot, savukārt pamatlaika beigās jau bīstamāk uzbruka viesi. Vienā no šādām epizodēm kļūdijās "Riga" aizsardzība un Kirils Despodovs izskrēja vienatnē pret Ozolu, kurš viņu paklupināja, sagādājot Bulgārijas klubam lielisku iespēju izraut uzvaru divu maču summā.

"Pendeli" izpildīja pats "cietušais", taču Despodova kreisajā stūrī sisto bumbu Ozols spēja atvairīt.

Pamatlaikā rezultāts nemainījās, bet papildlaika sākumā lieliska iespēja bija "Riga" kapteinim Vladimiram Bajenko, taču esot netālu no vārtiem, viņš nespēja aizsniegties līdz bumbai. Pēc tam jau bīstamāki bija CSKA futbolisti, piedevām 109. minūtē spēku skaitliskais sastāvs izlīdzinājās, jo otro brīdinājumu nopelnīja Paničs. Rezultāts gan pamatlaikā nemainījās, tāpēc nācās izpildīt 11 metru sitienu sēriju.

Tā sākās ar viesu komandas spēlētāja Kristijana Maļinoviča precīzu sitienu, kamēr "Riga" komandas leģionārs Darko Lemajičs sita pāri vārtiem, rīdziniekiem nonākot iedzinējos. Pēc tam Bulgārijas klubs vairs nekļūdījās un sekoja četri precīzi sitieni, kurus viesiem izpildīja Nikolajs Bodurovs, Žefersons, Edvins Gjasi un Despodovs, kamēr "Riga" nākamo trīs sitēju - Tjagu Primānu, Kriša Kārkliņa un Vladimira Bajenko izmantotās iespējas neko daudz mājiniekiem vairs nedeva.

Pēc 11 metru sitienu sērijas laukumā abu komandu futbolistu starpā izcēlās asumi un dūru vicināšana, līdz ar to spēles tiesnesis vēl četriem spēlētājiem parādīja sarkanās kartītes. "Riga" komandā tās saņēma Vladimirs Bajenko un Bogdans Vaščuks, bet viesiem Nikolajs Bodurovs un Kristijans Maļinovs.

Kvalifikācijas nākamajā kārtā Bulgārijas klubs tiksies ar Mēdlingas "Admira Wacker" no Austrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!