Slavenais meksikāņu boksa treneris Ābels Sančess uzskata, ka ukrainim Oleksandram Usikam gaidāmajā "World Boxing Super Series" (WBSS) finālā var rasties problēmas cīņā ar Gasijevu.

Kā zināms, pirmajā WBSS finālā cīņā par Muhameda Ali balvu un četriem pasaules čempiona tituliem pirmajā smagajā svarā tiksies Krievijas bokseris Murats Gasijevs un ukrainis Oleksandrs Usiks. Gasijevs WBSS pusfinālā pieveica kubieti Junieru Dortikosu, bet Usiks — latvieti Mairi Briedi.

Pirms fināla Gasijevs aizvadīja treniņnometni ASV, Kalifornijā, pie pazīstamā meksikāņu trenera, kurš strādājis ar daudziem čempioniem.

Gasijeva treneris ir rūpīgi izpētījis Usika boksēšanās stilu un uzskata, ka ir atradis ukraiņa vājās vietas. "Usiks ir talantīgs, ļoti labs bokseris," saka Sančess. "Nedrīkst bokserim ļaut darīt to, ko viņš grib, un es uzskatu, ka Muratam izdosies pieveikt Usiku. Briedis atļāva Usikam kustēties, ļāva pirmajam izdarīt sitienus, un no tuvas distances viņa sitieni nebija efektīvi. Taču arī Usiks atļāva sevi noķert un saņēma sitienus. Ja Usiks pret Muratu boksēsies tāpat, kā cīnījās ar Briedi, viņš būs uz dēļiem."

"Es vienmēr savus bokserus trenēju, lai viņi sasniegtu savu labāko formu. Nav svarīgi, kādi ir pretinieki. Tas, kā Usiks cīnījās ar Briedi, nebūt nenozīmē, ka viņš tāpat cīnīsies ar Muratu," saka Sančess. "Ir jāvēro tendences, ko viņam patīk darīt un ko viņš dara pēc noteiktām kombinācijām. Mēs esam sagatavojuši Muratu būt Muratam, un tagad Usikam būs ar viņu jātiek galā."

"Dortikoss, Usiks un Briedis ir ļoti fiziski bokseri, līdz ar to mums bija jākļūst fiziskākiem," Gasijeva gatavošanu lielajai cīņai komentē treneris. "Es uzskatu, ka mūsu vingrinājumi un sistēma padarīja viņu nedaudz spēcīgāku, nedaudz labāku un nedaudz ātrāku par lielāko daļu bokseru."

WBSS fināla uzvarētājs saņems Pasaules Boksa asociācijas (WBO), Pasaules Boksa padomes (WBC), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu, kā arī prestižā "Ring Magazine" čempiona titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!