Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa nav pietiekami atlabusi pēc operācijas, tāpēc izlaidīs sezonas svarīgākās sacensības – Eiropas čempionātu, trešdien vēsta laikraksts "Diena".

Kā laikrakstam pavēstījis sportistes vīrs un fizioterapeits Rolands Admidiņš, septiņcīņniece nevēlas sasteigt atlabšanu pēc operācijas.

"Jā, Laura noteikti nestartēs, jo vēl norit rehabilitācija," sacījis Admidiņš.

Latvijas labākā vieglatlēte Ikauniece-Admidiņa kājas aizmugurējā muskuļa savainojumu guva vēl pērn pasaules čempionātā 100 metru barjerskrējiena laikā. Sportistei vēlāk veikta operācija, pēc kuras Ikauniece-Admidiņa nav startējusi nevienās sacensībās, bet Latvijas līdzjutējiem būs iespēja sportisti vērot klātienē 28. un 29. jūlijā Latvijas čempionātā Daugavas stadionā, kur viņa piedalīsies lodes grūšanā un šķēpa mešanā.

Kā norāda laikraksts "Diena", Ikaunieces-Admidiņas nestartēšana sezonas svarīgākajās sacensībās, iespējams, neietekmēs viņas finansiālo nodrošinājumu no Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) puses, kas šosezon atļāvuši sportistei darboties atvieglotā režīmā. Sportistes nozīmīgākās atskaites sacensības būs 2019. gada pasaules čempionāts Dohā un 2020. gada olimpiskās spēles Tokijā.

Eiropas čempionātā, kas augustā risināsies Berlīnē, nestartēs arī Latvijas maratonisti Anita Kažemāka un Jānis Girgensons. Savukārt šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš šajā sezonā nav izcēlies ar augstvērtīgiem rezultātiem, Berlīnē izlēmis startēt, un dalību viņam nodrošina speciālais ielūgums, kas sportistam pienākas kā iepriekšējā Eiropas čempionāta uzvarētājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!