Latvijs vadošais dāmu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka otrdien Nīderlandē ar zaudējumu sāka Eiropas čempionātu.

Latvijas volejbolistes, kuras turnīrā izliktas ar 17.numuru, D apakšgrupas spēlē Utrehtā divos setos ar 0:2 (18:21, 11:21) zaudēja somietēm Taru Lahti-Liukonenai un Anīnai Parkinenai, kurām turnīrā ir 13.numurs.

Līdzīga cīņa bija vien pirmajā setā, bet otrajā somietes ātri ieguva pārsvaru, kuru pēc tam tikai palielināja.

Latvijas duets apakšgrupas turpinājumā tiksies ar vācietēm Viktoriju Bīneku un Izabelu Šneideri, kurām ir ceturtais numurs, bet priekšsacīkstes noslēgs ar maču pret nīderlandietēm Sofiju van Gestelu un Marlozu Veselinku, kurām turnīrā ir 29.numurs.

Eiropas čempionātā katras apakšgrupas uzvarētājas uzreiz tiks astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas, kamēr katras grupas vājākajai komandai dalība turnīrā noslēgsies.

Jau ziņots, ka pirmdien vīru turnīru ar uzvarām sāka abi Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Otrdien apakšgrupu turnīra otro kārtu aizvadīs Šmēdiņš/Samoilovs.

Eiropas čempionāts, kas ilgs līdz svētdienai, notiek četrās Nīderlandes pilsētās.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur vī riem uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Savukārt Graudiņa/Kravčenoka pērn Eiropas čempionātā savās mājās tika līdz ceturtdaļfinālam, bet uzvaru svinēja Vācijas sportistes Nadja Glencke un Jūlija Grosnere. Savukārt 2009.gadā par kontinenta čempionēm kļuva Inguna Minusa un Inese Jursone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!