Foto: FIBA
Latvijas U-20 izlases basketbolisti otrdien ar graujošu uzvaru noslēdza Eiropas čempionāta B divīzijas grupu turnīru, ar 81:56 pieveicot Baltkrievijas vienaudžus.

Tādējādi Latvijas basketbolisti A grupā uzvarēja visos mačos, izcīnīja pirmo vietu un tagad B divīzijas ceturtdaļfinālā tiksies ar B grupas otro labāko komandu.

Baltkrievijas basketbolisti tikai pirmajā ceturtdaļā spēja izrādīt pretestību Latvijas komandai, bet otrajā spēles nogrieznī Latvijas izlase ātri panāca 10 un vairāk punktu pārsvaru, ko vairs neatdeva līdz pat mača beigām.

Latvijas izlases rindās ar "double double" izcēlās Artūrs Strautiņš, kurš guva 23 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Vēl uzvarētājiem 14 punktus guva Kristers Zoriks, bet Francis Gustavs Lācis guva 10 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Latvijas U-20 izlase pērn, nespēlējot daudziem vadošajiem tā vecuma basketbolistiem, izkrita no A divīzijas. Lai atgrieztos A divīzijā, Latvijas izlasei šogad B divīzijā jābūt starp trīs labākajām komandām – jātiek finālā vai arī jāizcīna trešā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!