Vēl pirms diviem gadiem par Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempioni kļuvusī "Valmiera"/ORDO jaunajā sezonā nestartēs valsts augstākajā divīzijā, turklāt neskaidra ir arī kluba turpmākā nākotne.

Kā atklāja kluba ģenerālmenedžeris Ojārs Melderis, naudas trūkuma dēļ "Valmiera"/ORDO nav iesniegusi pieteikumu Latvijas Basketbola savienībai (LBS) par dalību valsts augstākajā līgā.

"Aizsūtījām LBS vēstuli, ka klubs netiek likvidēts, bet nākamajā sezonā paņemsim pārtraukumu, jo vairāki sponsori ir mums atteikuši. Iepauzēsim un paskatīsimies, kas notiks tālāk," teica Melderis.

Kluba ģenerālmenedžeris gan neizslēdza iespēju, ka "Valmiera"/ORDO varētu startēt LBL otrajā divīzijā. "Pieteikumu iesniegšanas termiņš šim turnīram ir augusts, tāpēc ir pietiekami daudz laika, lai izlemtu."

Tiesa, Melderis nenoliedza, ka arī šis scenārijs neizskatās pārāk cerīgs, jo basketbolistu resurss esot ierobežots.

"Klubs netiek likvidēts, vēl joprojām esam LBS biedrs, bet naudas diemžēl ir tik, cik ir," atzina Melderis. "Līdz jūlija beigām būs skaidrs, ko darīsim tālāk."

Vēl vasaras ievadā tika panākta principiāla vienošanās par apvienotās Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līgas izveidi. Čempionāta rīkotāji iecerējuši, ka no katras valsts piedalīsies astoņas komandas, kuras iepriekšējā sezonā startēja valstu augstākajās līgās. Tiesa, jau iepriekš bija zināms, ka "Jēkabpils" vienība spēlēs LBL otrajā divīzijā.

Līdz ar to potenciālo dalībnieču skaits no Latvijas sarucis līdz sešām.

"Valmiera"/ORDO ar stipri atjauninātu sastāvu aizvadītajā LBL sezonā finišēja pēdējā vietā, nesasniedzot turnīra izslēgšanas turnīru, taču 2016.gadā klubs sensacionāli triumfēja Latvijas augstākajā līgā.

Tāpat Valmieras klubs savā pastāvēšanas vēsturē trīs reizes izcīnījis LBL bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!