Foto: cev.eu

Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs pirmdien Nīderlandē ar uzvarām sāka Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīru.

Eiropas čempionāts, kas ilgs līdz svētdienai, notiks četrās Nīderlandes pilsētā.

Pļaviņš/Točs, kuriem turnīrā ir 11. numurs, F apakšgrupas pirmajā spēlē Roterdamā ar 2-0 (21:13, 21:15) uzvarēja Hendriku Nikolaju Molu un Matiāsu Berntsenu no Norvēģijas, kurie turnīrā ir 22.numurs.

Latvijas duets pirmajā setā bija krietni labāks, bet otrā seta sākumā nokļuva iedzinējos ar 3:7, pēc tam gan spējot panākt izlīdzinājumu un gūt drošu uzvaru pirmajā apakšgrupas mačā. Turpinājumā Pļaviņš/Točs apakšgrupas otro spēli aizvadīs trešdien, tiekoties pret čehiem Vāclavu Berčīku un Janu Dumeku, kuriem turnīrā ir 27. numurs, bet priekšsacīkstes noslēgs ceturtdien ar cīņu pret Krievijas volejbolistiem Igoru Veļičko un Oļegu Stojanovski, kuri izlikti ar sesto numuru.

Savukārt Šmēdiņš/Samoilovs, kuriem tunīrā ir septītais numurs, G apakšgrupas spēlē Hāgas pilsētā sīvā cīņā ar 2-1 (21:13, 11:21, 15:12) uzvarēja Filipu Arni Bermanu un Janiku Harmsu no Vācijas, kuri turnīrā izlikti ar 26. numuru.

Latvijas duets spēli sāka pārliecinoši, taču otrajā setā Šmēdiņš un Samoilovs pieļāva daudz kļūdas, spējot tikt vien pie 11 punktiem. Tomēr izšķirošajā setā Latvijas volejbolisti spēja saņemties, iegūt vairāku punktu pārsvaru, kas ļāva svinēt uzvaru mačā.

Turpinājumā Šmēdiņš/Samoilovs otrdien tiksies ar lietuviešiem Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, kuriem turnīrā ir 23. numurs, bet apakšgrupas pēdējā spēlē ceturtdien mērosies spēkiem ar Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu no Polijas, kuri izlikti ar desmito numuru.

Eiropas čempionātā katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz tiks astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvēji izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas, kamēr katras grupas vājākajai komandai dalība turnīrā noslēgsies.

Izslēgšanas spēles sāksies piektdien.

Savukārt dāmu turnīrā otrdien dalību sacensībās sāks vadošais Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, kuras turnīrā izliktas ar 17. numuru.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014. gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010. gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Savukārt Graudiņa/Kravčenoka pērn Eiropas čempionātā savās mājās tika līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt 2009. gadā par kontinenta čempionēm kļuva Inguna Minusa un Inese Jursone.

Šmēdiņš/Samoilovs šonedēļ pasaules pludmales volejbola rangā, kas tika publicēts pirmdien, ieņem ceturto vietu, kamēr Pļaviņš/Točs ir sestajā pozīcijā.

Šosezon abi Latvijas dueti ir uzvarējuši pa vienam Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīram. Pļaviņam/Točam tas izdevās sezonas sākumā janvārī Hāgā, bet Šmēdiņš/Samoilovs to paveica pirms nepilnām divām nedēļām Portugāles pilsētā Ešpiņu.

Tāpat Pļaviņš/Točs februārī bija trešie trīs zvaigžņu turnīrā Irānā, bet Šmēdiņš/Samoilovs šosezon uz Pasaules kausa tūres turnīru goda pjedestāliem kāpuši jau trīs reizes. Martā viņi bija trešie piecu zvaigžņu turnīrā ASV pilsētā Fortloderdeilā, kā arī jūlija sākumā izcīnīja trešo vietu četru zvaigžņu turnīrā Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!