Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kanādas glābšanas dienesti svētdien Ontario ezerā mirušu atraduši bijušo Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtsargu Reju Emeriju.

Kā vēsta Hamiltonas policija, nāves iemesls, visticamāk, ir noslīkšana.

Emerijs kopā ar draugiem agrā rītā devies peldēties, bet drīz vien Emerijs pazudis. Policija kopā ar glābējiem pēc vairāku stundu operācijas atraduši Emerija ķermeni netālu no vietas, kur pēdējo reizi bijušais NHL vārtsargs redzēts.

2001. gada NHL draftā Emeriju ar 99. numuru izvēlējās Otavas "Senators", kuras rindās spēlēja līdz 2008. gadam, kad uz vienu sezonu pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Mitišču "Atlant". Pēc tam viņš atgriezās NHL, kur spēlēja Filadelfijas "Flyers", Anaheimas "Ducks" un Čikāgas "Blackhawks". Karjeras norietā divas sezonas viņš spēlēja AHL, tad uzspēlēja vēl Vācijā, bet 2016. gadā nolēma noslēgt hokejista karjeru.

NHL karjeras laikā viņš piedalījies 287 regulārā čempionāta spēlēs, vidēji katrā ielaižot 2,70 vārtus un atvairot 90,7% metienu. Stenlija kausā viņš aizvadījis 39 mačus, vidēji katrā atvairot 90,2% metienu un ielaižot 2,64 ripas savos vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!