Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šveices futbola izlases pussargs Džerdans Šaķiri pievienojies Anglijas premjerlīgas klubam "Liverpool", piektdien pavēstīja vienība.

Klubs ziņo, ka panākta ilgtermiņa vienošanās. Kā vēsta britu mediji, līgums noslēgts uz pieciem gadiem, viņa iepriekšējai komandai Stokas "City" samaksājot 13,5 miljonus sterliņu mārciņu (15,3 miljonus eiro) lielu līguma izpirkuma maksu.

Pašlaik 26 gadus vecais Šaķiri aizvadītajā sezonā 36 premjerlīgas spēlēs guva astoņus vārtus. Tiesa, viņš neglāba Stokas vienību no izkrišanas uz Anglijas pēc spēka otro līgu.

Šaķiri Stokas vienības sastāvā trīs sezonās aizvadīja 92 spēles, kurās guva 15 vārtus.

Kosovā dzimušais futbolisti karjeru sāka Šveices klubā "Basel", 2012.gadā pievienojoties Vācijas grandam Minhenes "Bayern", kurā pavadīja divarpus sezonas, 2015.gada janvārī pārceļoties uz Itālijas klubu Milānas "Inter". Pusgadu vēlāk viņš nonāca Stokas "City" rindās, Anglijas komandā pavadot trīs sezonas.

Šaķiri Šveices izlasē aizvadījis 74 mačus, kuros guvis 21 vārtus. Viņš ar vārtu guvumu izcēlās arī šī gada Pasaules kausa finālturnīrā, kaldinot Šveices izlases uzvaru 2:1 pār Serbiju. Šveicieši gan vēlāk apstājās astotdaļfinālā, ar 0:1 piekāpjoties Zviedrijai.

"Liverpool" šogad spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā, kur gan piekāpās Spānijas grandam Madrides "Real", bet premjerlīgā Liverpūles vienība ieņēma ceturto vietu.

Kā vēstīts, jūlija sākumā komanda uz pieciem gadiem pagarināja līgumu ar rezultatīvo ēģiptiešu pussargu Mohamedu Salāhu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!