Foto: F64

Latvijas hokeja specālists Kārlis Zirnis kļuvis par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Aļaskas-Fērbenksas Universitātes hokeja komandas "Nanooks" galvenā trenera palīgu, pametot darbu Ziemeļamerikas junioru līgā.

Zirnis iepriekšējos divus gadus bija ASV otra spēcīgā junioru hokeja turnīra, Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) komandas "Mudbugs" galvenais treneris. Viņa vadībā Šrīvportas vienība maijā izcīnīja NAHL čempionu titulu, iegūstot Robertsona kausu.

Viens no komandas līderiem bija latviešu vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals, komandā spēlēja arī Roberts Baranovskis, Lūkass Sičevs un Artjoms Lapiks.

Tomēr tagad Zirnis, kurš aizvadītajā sezonā bija arī Latvijas junioru U-20 izlases galvenais treneris, pieņēmis citu izaicinājumu, kļūstot par ASV studentu čempionāta pirmajā divīzijā spēlējošās "Nanooks" komandas galvenā trenera palīgu.

Šāds lēmums jāuzskata par kāpumu 40 gadus vecā latviešu trenera karjerā, jo NCAA čempionāta līmenis ir krietni augstāks nekā NAHL.

Jāpiebilst, ka nākamajā sezonā "Nanooks" komandā spēlēs arī vārtsargs Grigals.

Zirnis kopš 2012. līdz 2017. gadam pildīja Latvijas hokeja valstsvienības galveno treneru asistenta pienākumus, strādājot kopā ar Tedu Nolanu, Aleksandru Beļavski, Leonīdu Beresņevu un arī Bobu Hārtliju.

Savukārt 2015. un 2017. gadā viņš bija Latvijas junioru izlases galveno treneru palīgs, pērnā gada nogalē komandu uz pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīru vedot jau pašam. Latvijas junioru pie ceļazīmes uz augstāko divīziju gan netika.

Spēlētāja karjeras laikā Zirnis pārstāvējis Latviju U-18 un U-20 izlases pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!