Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola klubs "Liverpool" panācis vienošanas ar otrās līgas klubu "Stoke City" par šveiciešu pussarga Džerdana Šakiri pārejas darījumu, ziņo britu mediji.

"Liverpool" par "Stoke City" zvaigzni samaksājuši 13,75 miljonus sterliņu mārciņu. Šakiri tuvākajās dienās izies visas nepieciešamās medicīniskās pārbaudes, lai varētu pievienoties Liverpūles klubam, raksta "Daily Mail".

Par šveicieti interesi izrādīja arī Itālijas A sērijas klubs Romas "Lazio", taču futbolists vēlējās turpināt spēlēt Anglijas premjerlīgā.

"Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops cer, ka Šakiri jau 21. jūlijā varēs doties kopā ar komandu tūrē pa ASV. Tur Liverpūles klubam paredzētas trīs spēles ar Dortmundes "Borussia", un abiem Mančestras klubiem, "United" un "City". Pēc tam komanda atgriežas Eiropā un uzsāk gatavošanos jaunajai sezonai.

"Stoke City" Šakiri pievienojās 2015. gadā no Minhenes "Bayern". Līgumā ar "Stoke City" vēl bija palikuši divi gadi, taču klubs jaunā galvenā trenera Gerija Roveta vadībā vēlējās pēc iespējas ātrāk veikt komandas pārbūvi, un ļāva Šakiri pievienoties citam klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!