Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Portugāļu superzvaigznes Krištianu Ronaldu iegāde devusi Itālijas futbola klubam Turīnas "Juventus" papildus dzinuli izcīnīt UEFA Čempionu līgas trofeju, sacīja šīs komandas galvenais treneris Masimo Alegri.

Jau ziņots, ka pēc deviņiem gadiem Spānijas grandā Madrides "Real" uz Itāliju nolēmis pārcelties Ronaldu, kura iegādei "Juventus" iztērējusi 112 miljonus eiro. Ar 33 gadus veco futbolistu noslēgts līgums uz četriem gadiem.

"Cik zinu, Ronaldu ir ļoti apmierināts par pievienošanos "Juventus" klubam. Viņš ir īstens profesionālis un lieliska vērtība komandai, kas jau tā ir sasniegusi lielus panākumus," portāls "Goal.com" citē Alegri teikto. "Uzskatu, ka "Juventus" vadība un prezidents ir paveikuši lielisku darbu, bet no tā visa iegūst Itālijas futbols kopumā."

"Uzvarēt UEFA Čempionu līgā vienmēr bijis "Juventus" mērķis, bet Ronaldu iegāde devusi mums papildus dzinuli to sasniegt. Turīnā vienmēr esam vēlējušies izcīnīt visus titulus - gan A sērijā, gan kausā, gan Superkausā," izteicās speciālists.

Zīmīgi, ka pērn "Juventus" komanda UEFA Čempionu līgas finālā piekāpās tieši Madrides klubam ar Ronaldu priekšgalā.

Šajā vasarā bija lielas neskaidrības par paša Alegri nākotni, jo viņš tika saistīts ar pāreju uz Londonas "Arsenal" un Madrides "Real", no kurienes ieradies tieši Ronaldu.

"Šī man pašam nebija viegla vasara, jo pirms mēneša aizsaulē devās mana māte un man arī bija jāpieņem dažādi lēmumi," atklāja Alegri. "Es izrunājos ar "Juventus" un šeit jūtos ļoti labi. Runāju ar "Real" prezidentu, kurš centās [mani pārvilināt], bet es jau biju devis savu piekrišanu "Juventus" klubam, kur ir lielisks projekts."

Ronaldu kļuvis par trešo visu laiku dārgāk pārdoto futbolistu pasaulē. Pērn Francijas klubs Parīzes "Saint-Germain" (PSG) par 222 miljoniem eiro no spāņu kluba "Barcelona" nopirka brazīlieti Neimaru. Tāpat PSG šosezon būs jāsamaksā 180 miljoni eiro par francūzi Kilianu Mbapē, kurš komandai jau iepriekšējā sezonā uz īres tiesībām pievienojās no citas Francijas komandas "Monaco".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!