Krievijas bokseris Murats Gasijevs pirms gaidāmā Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) fināla 21. jūlijā pret ukraini Oleksandru Usiku izteicies, ka fināls būšot aizraujošs un "uzvarēšot labākais", vēsta turnīra rīkotāji.

Gasijevs atzīst, ka treniņu programmu gaidāmajam finālam neesot mainījis: "Treniņu programmu pirms fināla ir palikusi tā pati. Mans pretinieks finālā būs kreilis, tāpēc treniņos esmu cīnījies ar dažādiem sparinga partneriem. Pret kreiļiem ir jācīnās nedaudz citādāk, bet kopumā nekas nav mainījies."

Sportists uzsver, ka nedomā par to, kā cīņai gatavojas viņa pretinieks Oleksandrs Usiks: "Es nedomāju par, ko viņš dara. Es koncentrējos tikai uz sevi, savām prasmēm un fizisko sagatavotību."

Krievu bokseris atzīst, ka ir priecīgs, ka cīņa notiks Krievijā, jo arī viņa ģimene varēs vērot cīņu klātienē. "Es cīnītos jebkur pasaulē, bet te pluss ir tas, ka mana māte un brālis viegli varēs klātienē to skatīties."

24 gadus vecais bokseris iekļuva WBSS finālā, sensacionāli 12. raundā nokautējot kubieti Junieru Dortikosu. "Dortikoss ir ļoti spēcīgs gan mentāli, gan fiziski. Īsts cīnītājs, kurš nekad nepadodas, tādēļ biju ļoti priecīgs par uzvaru," saka Gasijevs. "Pēc pusfināla agriezos mājās, pēc astoņu mēnešu treniņnometnes pavadīju nedaudz laika ar ģimeni un draugiem Vladikaukāzā. Man pietrūka māju un pilsētas, kad biju nometnē, taču tāda ir mana darba daļa."

Gasijevs gaidāmajam mačam gatavojas ASV, Kalifornijā kopā ar slaveno meksikāņu treneri Abelu Sančesu. "Man patīk Bigbērleikā, man ir labākais treneris pasaulē un lieliski aģenti. Šobrīd izbaudu labākos brīžus savā 24 gadus ilgajā mūžā," piebilst bokseris. "Man patīk trenēties, es mīlu boksu. Šajā sportā es ielieku visu savu laiku un visu sirdi. Sportā svaīgākais ir disciplīna. Disciplīna treniņos, ēšanā, miegā. Un ir vajadzīgs sapnis. Mans ir kļūt par labāko bokseri pasaulē."

Šā mača uzvarētājs iegūs pretiniekam piederošos titulus, kā arī Muhameda Ali balvu. Usiks ir pašaules čempions Pasaules Boksa organicācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, savukārt Gasijevam pieder Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Sākotnēji WBSS finālam bija jānotiek maija sākumā Saūda Arābijā, taču Usiks aprīļa vidū guva elkoņa savainojumu un mačs bija jāatliek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!