Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – sezona šīs nedēļas svētdienā ar piektā posma sacensībām turpināsies skaistajā un vēsturiskajā Kurzemes pilsētā – Kuldīgā.

Riteņbraukšanas sezona Latvijā sasniegusi pilnbriedu. Šīs nedēļas svētdienā dažāda vecuma, dzimumam un meistarības velo cienītāji pulcēsies čempionu pilsētā – Kuldīgā. Šeit notiks SEB MTB maratona sezonas piektais no kopumā septiņiem posmiem, kas sola nest lielāku skaidrību dažādu vecuma grupu un komandu kopvērtējumos. Tāpat Kuldīgas posms būs lieliski piemērots iesācējiem.

Posma rīkotāji parūpējušies par dinamisku, bet reizē interesantu trasi. Sausos laika apstākļos trase var būt smilšaina, bet lietus gadījumā gaidāms īsts dubļu SPA. Pirmo reizi "Virši – A" un "Toyota Hybrid" distanču beigu daļā iekļauts jauns posms, kurā dalībniekus sagaidīs stāvi, bet reizē ļoti interesanti kāpumi un nobraucieni. Gaidāma arī upes šķērsošana un citi izaicinoši pārbaudījumi.

Kuldīgas posms startēs pulksten 10:00, kad trasē, kas izvietota pie Kuldīgas estrādes, azartiskajos "Rasēns" bērnu braucienos dosies paši mazākie riteņbraucēji. Dienas prestižākais starts gaidāms pulksten 12:00. 54,9 kilometru garajā trasēs sacensības uzsāks "Toyota Hybrid" distances dalībnieki.

Agrāk nekā citos posmos trasē dosies "Virši – A" distances braucēji. Svinīgais starta šāviens 45,5 kilometru garajā distancē tiks veikts pulksten 12:50. Tikmēr dabas baudītāji, kā arī zēnu un meiteņu grupas braucēji, 18 kilometru garajā "Mammadaba" distancē dosies pulksten 14:30. Šī brauciena starts notiks Kuldīgas pievārtē esošajā Kalnamuižā, bet finišs, tāpat kā citās distancē, atradīsies pie Kuldīgas estrādes.

Iepriekšējā reģistrācija Kuldīgas posmam mājaslapā velo.lv turpināsies līdz trešdienas, 11. jūlija, pulksten 23:59. Šeit arī atrodamas distanču kartes un detalizēta programma.

Gaidāmais posms sola ieviest arī lielāku skaidrību kopvērtējumos. "Toyota Hybrid" distances absolūtajā vērtējumā pirmās trīs vietas aizņem "ZZK" sportisti. Līderis ir Jānis Ozols, no kura par 13 punktiem atpaliek pērnā gada čempions Dmitrijs Sorokins. Tikmēr 15 punktus aiz Ozola atrodas Siguldas posma uzvarētājs Ivars Prokofjevs. Labāko sešiniekā šobrīd vietas ieņem arī Uldis Ālītis ("Pulsaar"), Kārlis Baltacis un Jēkabs Jaunslavietis (abi "Patria – Bottecchia"). Dāmām līderes krekliņā startēs Ingrīda Šmite ("Baldones velokomanda"), kurai seko Katrīna Jaunslaviete-Kipure ("ZZK") un komandas biedrene Anita Antone. Komandu vērtējumā līderi ir "Pulsaar" sportisti, kuriem seko "ZZK" un "Patria – Bottecchia" vīri.

"Virši – A" distancē pirms pēdējiem trim sezonas posmiem vērojam sen neredzēta sportiskā intriga. Vadībā ar iegūtajiem 3598 punktiem atrodas pirmā un ceturtā posma uzvarētājs Jānis Priževoits ("Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv"), no kura tikai par punktu atpaliek Siguldas posma uzvarētājs Ģirts Cirvelis ("Roadex") un "Hawaii Express Scott" komandas riteņbraucējs Toms Dinsbergs, kurš guva triumfu Smiltenes posmā. Starp daiļā dzimuma pārstāvēm līdere ir "Dobeles dzirnavnieks/ Feel Free" sportiste Santa Sanija Jurgena. Tikmēr komandu vērtējumā lielisku sniegumu demonstrē un pelnītā vadībā atrodas "Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv" vīri, aiz kuriem otrajā un trešajā vietā seko "Sportland – Bottecchia" un "Hawaii Express Scott" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!