Iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempiones futbolā Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris Aleksandrs Grišins cer, ka trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē būs skaists un atklāts futbols, otrdien notikušajā komandas preses konferencē pauda krievu speciālists.

"Spartaka" komanda trešdien "Skonto" stadionā tiksies ar Serbijas titulēto komandu Belgradas "Crvena zvezda".

"Komanda ir rūpīgi gatavojusies šim pretiniekam, pētījām viņus. Ceram uz to, ka būs skaists un atklāts futbols, kā arī pateicīgs rezultāts, jo izbraukumā Serbijā vienmēr grūti spēlēt. Līdz ar to gribam lielāku likmi likt jau uz rītdienas spēli," pauda Grišins.

Komanda mačam ir gatava par 100%, turklāt visi futbolisti ir ierindā, izņemot pussargu Edgaru Vardanjanu, kurš turpina atkopties no pērn pārciestās smagās slimības.

"Mums ir bijusi divu nedēļu treniņnometne, kur spēlētāji ir fiziski sagatavojušies un pārgājuši jaunā līmenī. Futbolisti ir gatavi cīnīties par savu valsti un komandu. Vienība ir tuvu optimālajā stāvoklī. Katrs futbolists gatavs iziet laukumā un cīnīties par visiem 100%. Tas ir liels pluss - bija nometne un pārbaudes spēles, puiši jūtas labi un ir uzņēmuši formu," skaidroja Grišins.

"Spartaka" treneru kolektīvs ir skatījies ļoti daudz video ar "Crvena zvezda" komandas mačiem.

"Tai ir ļoti labi futbolisti, kas spēlējuši Spānijas, Itālijas un Francijas čempionātos. Komanda ir ļoti spēcīga, sabalansēta visās līnijās. Rītdien no viņu puses būs labas kvalitātes futbols. No tā pārbaudīsim sevi un sapratīsim, cik gatavi esam cīnīties pret šādām komandām un uzvarēt. Tikai spēle parādīs, kas ir stiprāks. Pirms katra mača izredzes ir 50 pret 50. Viss tiks izlemts laukumā," uzsvēra Grišins.

Tikmēr "Spartaka" aizsargs Mārcis Ošs atzīmēja, ka futbolisti apzinās pretinieku spēku.

"Gatavojamies spēlēt nopietni. Esam noskaņojušies kārtīgam cīņai pret var teikt grupu turnīra komandu. Gribam parādīt līdzjutējiem, ka ne velti viņi nāk mūs atbalstīt," pauda Ošs.

"Crvena zvezda" karstasinīgo līdzjutēju dēļ mačam nepieciešama paaugstināta drošība, līdz ar to tas tiek rīkots "Skonto" stadionā, nevis Jūrmalas vienības mājas laukumā Slokā.

"Tas nebūs nekāds trūkums, ka nespēlējam Slokas stadionā," teica Ošs, kurš komandas treniņnometnes laikā bija kopā ar izlasi. "Komandas biedri teica, ka daudz skrējuši un bijuši smagi treniņi. Fiziskā forma komandai ir uzlabojusies. Ne no viena nebaidos - pret visiem, kas nāks pretī, esmu gatavi spēlēt."

Belgradas "Crvena Zvezda" galvenais treneris Vladans Milojevičs uzskata, ka Latvijas čempionvienība Jūrmalas "Spartaks" šobrīd ir spēļu ritmā, līdz ar to tai ir priekšrocība pirms UEFA Čempionu līgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmās spēles.

"Cik daudz esam izanalizējuši, "Spartaks" ir ļoti laba komanda. Pretinieku priekšrocība ir tā, ka sezona ir sākusies un viņi ir spēļu ritmā," otrdien preses konferencē dienu pirms spēles sacīja serbu kluba galvenais treneris Milojevičs. "Ar cieņu izturamies pret visiem mūsu pretiniekiem, arī šoreiz viņus novērtēju. Sagaidu, ka aizvadīsim divus labus mačus."

Titulētā "Crvena zvezda" četras reizes kļuvusi par Serbijas čempioni, piecas reizes triumfējusi Serbijas un Melnkalnes čempionātā, kā arī 19 reizes kļuvusi par Dienvidslāvijas čempioni.

Tāpat Belgradas vienība 1991.gadā triumfēja Eiropas kausā (tagad - UEFA Čempionu līgā), tajā pat gadā uzvarot arī Starpkontinentālajā kausā (tagad - FIFA Klubu pasaules kausā).

Neskatoties uz tituliem, Belgradas klubs jūrmalniekus uzskata par nopietniem pretiniekiem.

"Futbola līmenis Latvijā ir pietiekami labs, lai gan tas nav populārākais sporta veids valstī. Sekoju daudzām Eiropas līgām un zinu to komandas. "Crvena Zvezda" komandai Latvijas futbols ir pazīstams, jo savulaik tā spēlēja pret "Ventspili". Zinu arī vairākus futbolistus no "Spartaka" un virslīgas. Latvijā ir daudz labu ārzemju futbolistu un kvalificētu treneru," norādīja Milojevičs.

Serbu klubs šajā mačā gan nebūs optimālajā sastāvā.

"Slavoļubs Srničs ir savainojis potīti. Nevēlējāmies ar viņu riskēt, tāpēc atstājām mājās. Aleksandars Pešičs vairs nav mūsu komandā, jo karjeru turpinās citur. Vienmēr strādājam pie plāna B, pat pie plāna C. Man bija plāns, kā strādāt ar komandu bez viņa. Mums ir pietiekami daudz labu spēlētāju, kas var viņu aizvietot," uz pārmaiņām komandām norādīja treneris.

Belgradas kluba jaunieguvums ir Lorenso Ebesīliu.

"Viņš ir labs futbolists, kurš nupat aizvadījis labu sezonu Kiprā. Viņš var dot daudz laba komandai. Varbūt fiziskā forma nav tik laba kā pārējiem spēlētājiem, tāpēc viņš vēl nevar atdot no sevis maksimumu. Iekļaujot viņu uzreiz sastāvā, futbolistam būtu liels risks dabūt traumu," bilda treneris.

Komandas gatavošanos iespaidojis arī Pasaules kausa finālturnīrs.

"Trīs komandas spēlētāji bija Pasaules kausa finālturnīrā, tāpēc nevarēja pilnvērtīgi piedalīties sagatavošanās procesā. Tas gan nenozīmē, ka viņi ir sliktā formā. Viņi pārstāv mūsu klubu un esam lepni par viņiem," piebilda serbs.

Tāpat Belgradas vienība 1991.gadā triumfēja Eiropas kausā (tagad - UEFA Čempionu līgā), tajā pat gadā uzvarot arī Starpkontinentālajā kausā (tagad - FIFA Klubu pasaules kausā).

Iepriekšējā sezonā "Crvena zvezda" pārvarēja četras kvalifikācijas kārtas UEFA Eiropas līgā un iekļuva grupu turnīrā, pēc tam sasniedzot arī "play-off", kur pirmajā kārtā divu maču summā ar 0:1 tika atzīts Krievijas kluba Maskavas CSKA pārākums.

"Crvena zvezda" 2011./2012.gada sezonā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā tikās ar "Ventspili", divu maču summā izcīnot graujošu uzvaru ar 9:1.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas zaudētāja starptautisko sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

"Spartaka" futbolisti pērn triumfēja "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā, nosargājot pirms gada izcīnīto titulu. Jūrmalas komanda ir divkārtējā Latvijas čempione.

Pērn jūrmalnieki debitēja UEFA Čempionu līgā, kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā ar 1:2 piekāpjoties Kazahstānas klubam "Astana".

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!