Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien pirmo reizi karjerā iekļuva Vimbldonas čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 7-5, 6-4 pārspējot Slovākijas sportisti Dominiku Cibulkovu.

Ostapenko maču iesāka ar uzvarētu pretinieces serves geimu, bet pēc tam viņa zaudēja trīs geimus pēc kārtas. Pēc tam viņai izdevās atspēlēt breika deficītu un izlīdzināt rezultātu 3-3, bet pie rezultāta 5-5 viņa lauza pretinieces servi un pēc tam aizvadīja lielisku serves geimu.

Otrā seta sākumā abas tenisistes apmainījās ar breikiem, taču Ostapenko spēja vēlreiz uzvarēt pretinieces serves geimu, un šo pārsvaru viņa nosargāja līdz mača beigām.

Ostapenko šī bija pirmā uzvara pār Cibulkovu. Abām šī bija trešā savstarpējā spēle, un līdz šim slovākiete bija uzvarējusi iepriekšējos dueļos. Pusfināla sasniegšana Ostapenko deva 780 WTA ranga punktus. Ostapenko pērn Vimbldonas čempionātā apstājās ceturtdaļfinālā.

Pusfinālā Ostapenko tiksies ar vācieti Angeliku Kerberi, kura WTA rangā ieņem desmito vietu. Kerbere ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 7-5 pārspēja krievieti Darju Kasatkinu. 2016. gadā vāciete spēlēja Vimbldonas čempionāta finālā. Ostapenko un Kerbere aizvadīs pirmo savstarpējo spēli.

Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja Lielbritānijas sportisti Ketiju Dannu, bet pēc tam otrajā kārtā viņa 6-1, 6-3 pārspēja Kirstenu Flipkensu no Beļģijas. Trešajā kārtā Latvijas sportiste ar rezultātu 6-0, 6-4 pārspēja Vitāliju Djatčenko no Krievijas, savukārt astotdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-0 pārspēja Baltkrievijas sportisti Aļaksandru Sasnoviču.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!