Foto: TASS/Scanpix/LETA

Pēc Vašingtonas "Capitals" kapteiņa Aleksandra Ovečkina svinībām Maskavā rūpīgi pārbaudīts NHL Stenlija kauss, kam nācās daudz ko pieredzēt šajā ceļojumā, ziņo ārzemju mediji.

Ovečkins Stenlija kausu iznesa pa Sarkano laukumu, kur ar to varēja nofotografēties ikviens, ballītē piepildīja to ar melnajiem ikriem, neskaitot tradicionālo kausa piepildīšanu ar šampanieti. Krievijas galvaspilsētā Stenlija kauss sabija divas dienas un tagad aizvests uz Čehiju pie "Capitals" spēlētājiem Mihala Kempnas un Jakuba Varnas.

"Tagad mēs jau esam Prāgā," portāls "Blesk" citē Stenlija kausa "apsargu", NHL hokeja Slavas zāles darbinieku Mario Dellu-Saviju. "Kas attiecas uz svinībām, ko sarīkoja Ovečkins, pēc tām rūpīgi pārbaudījām kausu, jo Aleksandrs izdarīja dažādus pigorus. Taču viss ir kārtībā. Tagad būs interesanti, ko izdomās čehu puiši."

"Ikviens drīkst pieskarties Stenlija kausam, apskaut to un pat nobučot. Ierobežojums ir tikai viens – nedrīkst to pacelt virs galvas. Šī privilēģija ir tikai tiem, kuru vārds ir iegravēts kausa pamatnē," norāda Della-Savija.

Pēc tradīcijas Stenlija kauss viesojas tajās valstīs, kuru spēlētāji attiecīgajā sezonā spēlējuši NHL čempionkomandā. Vašingtonas "Capitals", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi vēsturē triumfēja Stenlija kausa izcīņā, spēlē hokejisti no ASV, Kanādas, Zviedrijas, Krievijas, Austrijas, Čehijas un Dānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!