Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izcilais basketbolists Lebrons Džeimss parakstījis četru gadu līgumu ar Losandželosas "Lakers", oficiāli kļūstot par šīs Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba spēlētāju.

"Lakers" komandā 33 gadus vecā zvaigzne spēlēs ar 23. numuru.

"Šī ir liela diena "Lakers" organizācijai un kluba faniem visā pasaulē, kad sveicam pie sevis Lebronu Džeimsu, trīskārtējo NBA čempionu un četrkārtējo MVP. Lebrons ir īpašs. Viņš ir labākais spēlētājs pasaulē. Viņam patīk sacensties un viņš ir vienreizējs līderis, kam ir svarīgi uzvarēt un pārliecināties, ka veicas arī viņa komandas biedriem. "Lakers" spēlētāji priecājas par komandas biedru, kas ir deviņkārtējs NBA finālists. Tas ir liels solis uz priekšu, lai "Lakers" atgrieztos "play off"," teikts paziņojumā kluba mājas lapā.

Aizvadītajā sezonā Lebrons Džeimss piedalījās 82 spēlēs, vidēji mačā gūstot 27,5 punktus, kas bija trešais labākais rādītājs līgā. Sezonu viņš pabeidza ar 2251 punktu, kas ir lielākā summa sezonā un kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kas karjeras laikā guvis 30 000 punktus, izcīnījis 8000 atlēkušās bumbas un izdarījis 8000 rezultatīvas piespēles. Džeimsam pieder arī visu laiku garākais divciparu punktu spēļu rekords – 873 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!