Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 9. jūlijā, kopā ar savu pārinieci Kristīnu Makheilu atteicās no trešās kārtas cīņas Vimbldonas dubultspēļu turnīrā, izstājoties no sacensībām.

Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) duetam bija paredzēta cīņa pret vācieti Tatjanu Mariju un britu sportisti Heteri Vatsoni, taču Ostapenko un Makheila atteicās no spēles, nākamajā kārtā iekļūstot Marijai/Vatsonei.

Par iekļūšanu trešajā kārtā Ostapenko un Makheila saņēma 240 ranga punktus.

Jau ziņots, ka aizvadītās nedēļas nogalē Ostapenko/Makheila izcīnīja uzvaru dubultspēļu turnīra otrajā kārtā, ar rezultātu 63, 62 apspēlējot Taivānas tenisisti Haočiņu Čaņu un Ķīnas sportisti Džaosjuaņu Janu, kuras sacensībās bija izliktas ar septīto numuru.

Bet pirms tam Ostapenko/Makheila ar rezultātu 75, 76 (7:3) apspēlēja britu tenisisti Naomi Broudiju un ASV sportisti Eižu Muhamedu, kuras dalībai turnīrā bija saņēmušas "wild card".

Ostapenko WTA dubultspēļu rangā ieņem 45. pozīciju, bet vienspēļu rangā atrodas 12. vietā. Tikmēr Makheila ir dubultspēļu 678. numurs, kamēr vienspēlēs ieņem 90. vietu.

Ostapenko kopā ar Makheilu startēja arī 2016. gada Vimbldonas dubultspēļu turnīrā, sasniedzot trešo kārtu. Šogad un 2016.gadā iespētais ir līdz šim labākie Ostapenko sasniegumi "Grand Slam" dubultspēļu turnīros.

Savukārt Anastasija Sevastova duetā ar Luksemburgas pārstāvi Mendiju Minellu pagājušajā nedēļā cieta smagu zaudējumu Vimbldonas čempionāta dubultspēļu pirmajā kārtā, ar rezultātu 1-6, 2-6 kapitulējot spānietei Horhinai Garsijai-Peresai un ungārietei Fanijai Štollārai.

Ostapenko, kura saņēmusi 12. numuru, pirmdien sasniedza Vimbldonas vienspēļu turnīra ceturdaļfinālu, kamēr Sevastova, kura bija izlikta ar 21. numuru, sacensības noslēdza jau pēc pirmās kārtas.

Savukārt vīriešu turnīra ceturtajā kārtā iekļuva arī Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš iepriekš pārvarēja kvalifikācijas kārtu.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!