Foto: fivb.com
Latvijas pludmales volejbola duets Toms Šmēdiņš/Haralds Regža svētdien apspēlēja Kristapu Šmitu/Mihailu Samoilovu Horvātijas pilsētā Porečā notiekošajā Pasaules kausa vienas zvaigznes turnīra cīņā par trešo vietu.

Turnīrā ar sesto numuru izliktie Šmēdiņš/Regža Latvijas duelī ar rezultātu 2-0 (21:14, 25:23) apspēlēja Šmitu/Samoilovu, izcīnot bronzas godalgas.

Spēles pirmajā setā pārliecinoši uzvarēja Šmēdiņš/Regža, bet otrajā cīņa ritēja punkts punktā. Spēles izskaņā Šmitam un Samoilovam, kuri sacensībās bija saņēmuši piekto numuru, bija iespēja panākt neizšķirtu setos, tomēr tas neizdevās un Šmitam/Samoilovam nācās samierināties ar ceturto vietu.

Jau ziņots, ka Šmēdiņš/Regža un Šmits/Samoilovs svētdien piedzīvoja zaudējumus pusfināla spēlēs.

Šmēdiņš/Regža ar rezultātu 0-2 (13-21, 14-21) pārliecinoši zaudēja turnīra pirmajam numuram Jērgam Vuclam un Simonam Frībaueram no Francijas.

Savukārt Šmits/Samoilovs ar 0-2 (16:21, 16:21) piekāpās ukraiņiem Serhijam Popovam un Vladislavam Jemeļjančukam, kuri bija izsēti ar devīto numuru.

Jau ziņots, ka Šmēdiņš/Regža ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:14) pārspēja austriešus Fēliksu Frīdlu un Maksimiliānu Trummeru, kuriem ticis septītais numurs. Viņi apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras, tādējādi izslēgšanas turnīru sāka no ceturtdaļfināla.

Savukārt Šmits/Samoilovs ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (21:18, 19:21, 15:10) apspēlēja austriešus Simonu Baldaufu un Aleksanderu Hūberu, kuri izlikti ar desmito numuru. Šmits un Samoilovs apakšgrupā divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, izslēgšanas turnīru sākot no astotdaļfināla, kurā ar 2-1 (16:21, 21:14, 15:13) tika pārspēti čehi Davida Lenca un Patrika Manass, kuriem bija ticis 11.numurs.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb šajā gadījumā ceturtdaļfinālu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības bija jānoslēdz.

Porečā norisinās zemākās raudzes Pasaules kausa posms, kas reizē ir arī Eiropas čempionāta "Satellite" sērijas turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!