Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc zaudētā trešā seta Vimbldonas vienspēļu tenisa turnīra trešajā kārtā Latvijas sportists Ernests Gulbis nebija drošs, ka viņam izdosies izcīnīt uzvaru pret vācieti Aleksandru Zverevu.

Jau vēstīts, ka Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Gulbis sestdien Vimbldonas čempionāta trešās kārtas spēlē ar rezultātu 7-6 (7:2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0 pārspēja planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu, svinēdams pēdējo gadu nozīmīgāko uzvaru un iekļūdams turnīra astotdaļfinālā.

Par ceturtās kārtas sasniegšanu un kvalifikācijas pārvarēšanu Gulbis kopā ticis pie 205 ATP ranga punktiem. Pērn viņš sasniedza trešo kārtu, līdz ar to Latvijas tenisists ar uzviju aizstāvējis pagājušajā gadā izcīnītos punktus. ATP ranga 138.numurs Gulbis ir tuvu tam, lai atgrieztos reitinga pirmajā simtniekā.

"Tā bija lieliska diena un aizvadīju ļoti labu spēli," sacensību organizatoriem atklāja Gulbis. "Pēc zaudētā trešā seta nedomāju, ka vēl varu uzvarēt, taču tad Zverevs piekusa es sāku spēlēt gudrāk. Esmu lepns par paveikto."

Tāpat Gulbis norādīja, ka pašlaik demonstrēt labu sniegumu palīdzējusi dalība kvalifikācijas turnīrā. "Izcīnīju dažas uzvaras, kas man deva pārliecību. Tādā pašā veidā iekļuvu arī Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā un nav daudz spēlētāju, kuri var no kvalifikācijas iekļūt pamatsacensībās divos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas.

Latvijas tenisists arī uzteica Zvereva spēli, kamēr Vācijas sportists norādīja, ka, iespējams, spēli pret Gulbi aizvadīja ar vēdera vīrusu. "Iepriekš "Grand Slam" turnīros nejutos noguris pēc piecu setu mačiem, taču šodien bija citādāk, turklāt nebiju ēdis 24 stundas."

Gulbis Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālu sasniedzis pirmo reizi karjerā.

Tajā viņš tiksies ar ranga 28.pozīcijā esošo Japānas tenisistu Kei Nišikori. Japānis trešajā kārtā ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:3), 6-4 pārspēja tenisa "slikto zēnu" Niku Kiri no Austrālijas, kurš ATP rangā ir 18.vietā.

Gulbis, kurš atkopies no pāris gadus ilgušajām veselības likstām, Vimbldonas čempionātā līdz šim ne reizi nebija ticis tālāk par trešo kārtu, šādus rezultātus uzrādot 2013. un 2017.gadā. Šogad viņš veiksmīgi pārvarēja visas trīs šī turnīra kvalifikācijas kārtas, tādējādi viņš Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās piedalās jau 11.reizi.

Tieši tādā pašā veidā latvietis kvalificējās nesenajam Francijas atklātajam čempionātam.

Kā vēstīts, sieviešu turnīrā astotdaļfinālu sasniegusi Jeļena Ostapenko, kamēr pirmajā kārtā apstājās Anastasija Sevastova.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!