Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisists Ernests Gulbis prestižā Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā tiksies ar Vāciju pārstāvošo Aleksandru Zverevu, kurš pasaules rangā ieņem trešo vietu un izsēts ar ceturto numuru.

Zverevs, tāpat kā Gulbis, otro kārtu pārvarēja tikai piecu setu cīņā, ar 6-4, 5-7, 6-7 (0:7), 6-1, 6-2 pieveicot amerikāni Teiloru Fricu. Tenisisti maču iesāka vēl ceturtdien, bet pabeidza tikai piektdien. Ceturtdienas vakarā Frics izvirzījās vadībā ar 4-6, 7-5, 7-6 (7:0), kad spēle tumsas dēļ tika pārtraukta.

Atsakot maču piektdien, laukumā izgāja "pavisam cits" Zverevs, kurš ātri un bez lielām problēmām uzvarēja divus setus, iesoļojot nākamajā kārtā.
Gulbja un Zvereva spēle notiks sestdien un risināsies, visticamāk, uz kāda no centrālajiem kortiem. Abi tenisisti līdz šim vēl nekad savā starpā nav spēlējuši.

Pasaules rangā Gulbis šobrīd atrodas tikai 138. vietā, un Vimbldonas pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas. Pamatsacensību pirmajā kārtā Gulbis piecu setu cīņā pārspēja amerikāni Džeju Klārku, bet tad otrajā kārtā piecu setu cīņā pieveica arī turnīra 27. numuru Damiru Džumhuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!