Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija 7 sieviešu izlase 7. un 8.jūlijā Ungārijas pilsētā Estergomā centīsies saglabāt vietu Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā.

Pirmajā posmā komanda palika pēdējā vietā, tādēļ otrajā posmā jādara viss iespējamais. lai divu sacensību punktu summa nebūtu viena no divām sliktākajām.

Pirmajā posmā Dnipro (Ukrainā) uzvarēja Nīderlande, kas ar 20 punktiem patlaban ir līdere un favorītes pozīcijā uz vietu "Grand Prix" divīzijā. Tālākajās vietās šobrīd atrodas Ukraina (18 punkti), Zviedrija (16), Rumānija (14), Ungārija (12), Šveice (10), Norvēģija (8), Somija (6), Čehija (4), Austrija (3), Izraēla (2) un Latvija (1).

To, ka iespējams pēdējo vietu atstāt, pagājušajā nedēļā pierādīja vīriešu regbija 7 izlase, kas arī bija pēdējā vietā pirmajā posmā, bet ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā un sensacionālu uzvaru tajā pret mājinieci Lietuvu, otro posmu noslēdza pat trešā un kopvērtējumā finišēja septītā.

Regbistēm A apakšgrupas turnīrā sestdien būs jāspēlē oret Nīderlandi, Šveici un Norvēģiju. Ceturtdaļfinālā svētdien iekļūs trīs apakšgrupu divas labākās komandas un divas labākās trešo vetu ieguvējas. Pārējās četras komandas spēlēs par 9.-12.vietu.

Latvijas komandas sastāvs
1. Zane Sirsniņa-Kukaine ("Selena)
3. Guna Limmane (Selena)
6. Anna Leškoviča (LSPA)
7. Kristīne Vīksna (LSPA)
4. Elīna Švāgere ("Imanta")
17. Krista Vītola ("Imanta")
14. Anna Viktorija Žeimunde ("Imanta)
17. Hanna Evelīna Neilande ("Jūrmala")
9. Sandra Lihovida ("Selena")
13. Sindija Širaka (LSPA)
11. Anete Skrastiņa ("Selena")
10. Alise Limmane ("Selena")
Treneris: Vigo Valdavs
Fizioterapeite: Līna Balode
Menedžeris: Dins Sirsniņš

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!