Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Vimbldonas čempionāta otrās kārtas spēlē izcīnīja pārliecinošu uzvaru, ar rezultātu 6-1, 6-3 sagraujot beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Šī Ostapenko bija pirmā uzvara pār Flipkensu. Iepriekšējās trīs spēlēs beļģiete pārspēja Latvijas sportisti, tomēr šoreiz Ostapenko reabilitējās ar uzvaru 54 minūšu ilgā cīņā. Ostapenko Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā šobrīd ierindojas 12. pozīcijā, bet Flipkensa atrodama 45. pozīcijā.

Nākamajā kārtā Ostapenko pretiniece būs WTA rangā 132. vietā esošā Krievijas tenisiste Vitālija Djatčenko. Šī abām tenisistēm būs otrā savstarpējā spēle, bet pirmajā mačā Ostapenko izcīnīja uzvaru tieši uz zālāja seguma.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 130 WTA rangā punktus. Pagājušajā gadā Vimbldonas čempionātā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu. Lai atkārtotu pērnā gada sasniegumu, latvietei jāizcīna vēl divas uzvaras.

Jau vēstīts, ka cita Latvijas sieviešu tenisiste Anastasija Sevastova no Vimbldonas izstājās jau pirmajā kārtā, bet vīriešu vienspēļu turnīrā Ernests Gulbis arī sasniedza trešo kārtu. Ostapenko un Sevastova startē arī dubultspēļu turnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikum aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!