Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Spānis Rafaels Nadals un serbs Novāks Džokovičs pārvarējuši Vimbldonas čempionāta otro kārtu, kamēr pagājušā gada finālists, horvāts Marins Čiličs piekāpās ATP ranga 82. raketei Gvido Peljem.

Ar otro numuru izsētā Nadala pretinieks otrajā kārtā bija Kazahstānas tenisists Mihails Kukuškins, kurš tika bez problēmām pārspēts trijos setos ar 6-4, 6-3, 6-4. Savukārt ar 12. numuru izsētais Džokovčs ne mazāk pārliecinoši ar 6-1, 6-2, 6-3 uzvarēja argentīnieti Orasio Sevaljosu. Abu titulēto tenisistu pretinieki ATP rangā ieņem attiecīgi 77. un 126. vietu.

Ar trešo numuru izsētajam Čiličam šāgada Vimbldonas turnīrs negaidīti beidzās jau otrajā kārtā ar zaudējumu argentīnietim Gvido Peljam, kurš ATP rangā ieņem vien 82. vietu. Viņš horvātu uzvarēja smagā piecu setu cīņā — 3-6, 1-6, 6-4, 7-6 (7;3), 7-5, kas ilga trīs stundas un 13 minūtes. Zaudējis pirmos divus setus, 28 gadus vecais argentīnietis uzvarēja nākamajos trijos un izcīnīja savu otro uzvaru Vimbldonā. Pirmā bija dienu iepriekš, kad Pelja pirmajā kārtā pārspēja kvalifikācijas uzvarētāju, austrālieti Džeisonu Kableru.

"Viņš uzvarēja tajā trešajā setā. Ceturtajā es nespēju atrast ritmu, zaudēju dažas bumbas," pēc spēles atzina Čiličs. "Seta laikā apmainījāmies divām breikbumbām, man pat bija mazais breiks un taibreiks, 2-0, un es to zaudēju… Nespēlēju tik rūpīgi kā vakar, devu viņam iespēju."

Arī trīskārtējam "Grand Slam" turnīru uzvarētājam Stenam Vavrinkam Vimbldonas turnīrs noslēdzies, viņš otrajā kārtā ar 6-7, 3-6, 6-7 piekāpās itālim Tomasam Fabiano, kuram uzvarai vajadzēja divas stundas un 40 minūtes. Fabiano, kurš ATP rangā ieņem 133. vietu, pērn tika izdarītas divas ceļgala operācijas. Vavrinkam šī sezona ir ļoti neveiksmīga, viņš rangā noslīdējis jau uz 224. vietu.

Sensācija arī sieviešu vienspēļu turnīrā - pagājušā gada Vimbldonas čempione, ar trešo numuru izsētā spāniete Garvinje Mugurusa otrajā kārtā ar 7-5, 2-6, 1-6 piekāpās planētas 47. raketei Elisonai van Uitvankai no Beļģijas.

Sieviešu tenisa pirmā rakete, rumāniete Simona Halepa, kura arī Vimbldonā izsēta ar pirmo numuru, otrajā kārtā pārliecinoši, ar 7-5, 6-0, pieveica ķīnieti Cženu Saisaju un trešajā kārtā tiksies ar Se Šuveju.

Otro kārtu pārvarējušas citas izsētās tenisistes: Ešlija Bārta (17.), kura ar 6-4, 7-5 pārspēja kvalifikācijas uzvarētāju Eiženiju Bušāru no Kanādas, Naomi Osaka (18.), kura ar 6-3, 6-4 uzvarēja ar "wild card" startējušo anglieti Ketiju Bulteri, čehiete Barbora Stricova (23.), kura ar 6-1, 6-4 pārspēja ukrainieti Ļesju Curenko, un vāciete Angelika Kerbere (11.), kura trijos setos izcīnīja uzvaru pār amerikānieti Klēru Ļu — 3-6, 6-2, 6-4. Arī ar 14. numuru izsētā krieviete Darja Kasatkina iekļuva trešajā kārtā pēc uzvaras pār Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu — 6-2, 6-3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!