Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa ceturtdien Portugālē iekļuva pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra izslēgšanas sacensībās, bet vēlām mačā par pirmo vietu apakšgrupā pārspēja 2016. gada Riodežaneiro spēļu vicečempioni.

Pamatturnīra B grupas pirmajā spēlē Kravčenoka/Graudiņa ar 2-0 (21:15, 21:18) uzvarēja austrietes Katarinu Šicenhoferi/Lenu Plesučnigu, bet B grupas otrajā spēlē ar 18. numuru izliktās Latvijas sportistes ar rezultātu 2-1 (21:18, 17:21, 18:16) pārspēja ar otro numuru izliktās brazīlietes Barbaru Seišasu de Freitasu, kura ir 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempione, un Fernāndu Alvisu.

Latvijas duets izšķirošajā, trešajā, setā bija nonācis iedzinējos ar 5:9, taču izlīdzināja spēles gaitu, seta galotnē gūstot virsroku.

De Freitasa 2015. gadā tika kronēta par pasaules čempioni, bet 2013. gadā planētas meistarsacīkstēs izcīnīja bronzu. Pārī ar Alvisu viņa sāka spēlēt pēc 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Turnīrā Portugālē sieviešu sacensībās vēl spēlēja Alise Lece/Ilze Liepiņlauska, kuras zaudēja atlases izšķirošajā kārtā. Savukārt vīru turnīrā pamatsacensībās piektdien cīņas sāks Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!