Foto: Imago/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien pārī ar amerikānieti Kristīnu Makheilu izcīnīja uzvaru Vimbldonas tenisa dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko/Makheila ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:3) apspēlēja britu tenisisti Naomi Broudiju un ASV sportisti Eižu Muhamedu, kuras dalībai turnīrā saņēmušas "wild card".

Pirmajā spēles setā Ostapenko/Makheila divreiz nobreikoja pretinieces, bet arī vienu reizi zaudēja savu servi. Tikmēr otrajā spēles nogrieznī katrs duets pa trīs reizēm kļūdījās, izpildot savas serves. Otrais sets tika novests līdz taibreikam, kurā gan pārākas izrādījās Ostapenko/Makheila.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ostapenko un Makheila saņēma 130 ranga punktus.

Ostapenko WTA dubultspēļu rangā ieņem 45. pozīciju, bet vienspēļu rangā atrodas 12. vietā. Tikmēr Makheila ir dubultspēļu 678. numurs, kamēr vienspēlēs ieņem 90. vietu.

Savukārt Broudija ir WTA vienspēļu ranga 138. vietas īpašniece, kamēr dubultspēlēs atrodas 70. vietā. Muhameda savukārt vienspēļu rangā atrodas 248. pozīcijā, bet dubultspēļu ir 100. vietā.

Ostapenko kopā ar Makheilu startēja arī 2016. gada Vimbldonas dubultspēļu turnīrā, sasniedzot trešo kārtu. Tas ir līdz šim labākais Ostapenko sasniegums "Grand Slam" dubultspēļu turnīros.

Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā piedalīsies arī Sevastova, kura no vienspēļu turnīra jau izstājusies ar zaudējumu pirmajā kārtā.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!