Foto: Jānis Lārmanis
Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā Krists Neilands pagarinājis līgumu ar Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kontinentālā līmeņa komandu "Israel Cycling Academy", paziņojusi vienība.

Pašlaik 23 gadus vecais Neilands "Israel Cycling Academy" komandu pārstāv otro sezonu, turklāt šogad tās sastāvā debitēja prestižajā "Giro d'Italia" velobraucienā. Tāpat viņš pagājušajā nedēļā otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu grupas braucienā.

Šo divu sezonu laikā Neilands ir kļuvis par vienu no "Israel Cycling Academy" komandas vadošajiem braucējiem, un tieši tas ir iemesls, kāpēc latvietis pagarinājis līgumu.

"Man bija piedāvājumi no spēcīgām komandām, kas sacenšas Pasaules tūrē. Aizvadīju vairākas negulētas naktis, domājot par to, ko darīt tālāk. Nolēmu, ka atteikšu šiem piedāvājumiem un vēl vismaz gadu startēšu "Israel Cycling Academy" sastāvā," uzsvēra Neilands. "Man bija smaga dilemma, tas bija grūts lēmums. Komandā pret mani izturas labi un tā ļāvusi man attīstīties, kā arī pieņēmusi kā savas ģimenes locekli."

""Israel Cycling Academy" komandas sastāvā varu piedalīties arvien lielākās sacensībās, turklāt man ir iespēja cīnīties par uzvarām, kamēr citās vienībās man būtu jāpalīdz citiem braucējiem," uzsvēra Neilands.

Latvieša pārstāvētā komanda par mērķi izvirzījusi 2020.gadā startēt prestižajā "Tour de France" velobraucienā.

Vēl 2016.gadā Neilands pārstāvēja ASV bāzēto "Axeon Hagens Berman" komandu, bet pirms tam startēja Latvijas vienībā "Rietumu-Delfin".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!