Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 3. jūlijā, ar smagu uzvaru sāka dalību Vimbldonas čempionātā, pirmās kārtas mačā ar 6-3, 7-6 (7:5) pieveicot mājinieci Ketiju Dannu.

Tagad otrās kārtas mačā Ostapenko tiksies ar beļģieti Kirstenu Flipkensu, kas pieveica citu Vimbldonas turnīra mājinieci Hīteri Vatsoni.

Ostapenko, kas turnīrā izlikta ar 12. numuru, mačs pret ranga 212. vietas īpašnieci Dannu nebija no vieglākajiem, turklāt tikai pēcpusdienā tenisistes uzzināja aptuveni cikos varētu sākties duelis un kurā kortā tas risināsies. Mačs starp izsēto Ostapenko un mājinieci tika ielikts centrālajā kortā.

Lai gan vairākās izspēlēs mājiniece parādīja negaidītu un drošu sniegumu, Ostapenko panāca 5-1 savā labā. Tad gan Ostapenko ļava pretiniecei lauzt serves geimu, Danna panāca 5-3, tomēr tad Ostapenko uzvarēja serves geimu un līdz ar to pirmo setu.

Daudz nervozāks izvērtās otrais sets. Piektajā geimā Ostapenko lauza pretinieces serves geimu, tad desmitajā geimā, pašai servējot, ieguva arī pirmo mačbumbu. Britu tenisiste ne tikai atspēlēja mačbumbu, lauza Ostapenko serves geimu un tad arī izvirzījās vadībā ar 6-5. 12. geimā Danna divas reizes varēja uzvarēt setu, bet Ostapenko atspēlējās un panāca 6-6 otrajā setā. "Tie break" izspēlē Ostapenko ieguva dubulto mačbumbu, pirmo Danna atspēlēja, bet tad britu tenisiste iesita tīklā, kas deva Latvijas sportistei uzvaru mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!