Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Spānijas tenisiste Garvinje Mugurusa otrdien ar uzvaru sāka prestižā Vimbldonas čempionāta uzvarētājas titula aizstāvēšanu.

Pasaules ranga trešās vietas īpašniece Mugurusa pirmās kārtas mačā ar 6-2, 7-5 uzvarēja britu tenisisti Naomi Broudiju, kura pasaules rangā atrodas tikai 138.vietā un turnīrā piedalījās, pateicoties rīkotāju piešķirtajam ielūgumam.

Mugurusa pašlaik ir ceļā lai sasniegtu jau savu trešo Vimbldonas čempionāta finālu, kur spāniete iekļuva 2015.gadā, bet zaudēja titulētajai amerikānietei Serēnai Viljamsai, taču pērn viņai izdevās izcīnīt titulu.

"Vimbldonā vienmēr ir patīkami atgriezties. Šobrīd ne par ko citu kā uzvaru nedomāju, bet šogad atrašanos šeit pat izdomāju vēl vairāk," pēc uzvaras pirmajā kārtā norādīja Mugurusa.

Savukārt mājinieku cerība Johanna Konta, kura ir planētas 24.rakete, ne tajā vieglākajā pirmās kārtas mačā ar 7-5, 7-6 (9:7) uzveica Natāliju Vihļancevu no Krievijas, kura pasaules rangā atrodama 103.vietā.

Nākamo kārtu sasniegusi arī planētas desmitā rakete Angelika Kerbere, kura ar 7-5, 6-3 pārspēja otrā simta tenisisti Veru Zvonarevu no Krievijas.

Tikmēr vīriešu turnīrā Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā iekļuvis ar piekto numuru izliktais argentīnietis Huans Manuels del Potro, kurš ar 6-3, 6-4, 6-3 droši uzveica vācieti Pēteru Gojovčiku.

Pirmo kārtu pārvarējis arī spāņu tenisists Felisiano Lopess, kurš pašlaik ir pasaules 70.rakete. Pirmās kārtas cīņā 36 gadus vecais sportists ar 6-3, 6-4, 6-2 droši uzveica argentīnieti Federiko Delvoni.

Lopess pašlaik piedalās jau savā 66."Grand Slam" turnīrā pēc kārtas, kas ir par vienu vairāk nekā leģendārajam šveicietim Rodžeram Federeram. Šveices tenisistam šī sērija pārtrūka pērn, kad viņš izlaida Francijas atklāto čempionātu.

Iepriekšējais "Grand Slam" turnīrs, kurā nepiedalījās Lopess, bija 2002.gada Austrālijas atklātais čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!