Foto: F64
Latvijas basketbola vienības "Valmiera/ORDO" nākotne valsts spēcīgākajā basketbola līgā finansiālu problēmu dēļ ir zem jautājuma zīmes, atzīst kluba vadība.

"Līdz 16. jūlijam komandām ir jāpiesakās nākamās sezonas sacensībām un līdz tam mums ir jāizvērtē visi faktori," aģentūrai LETA pastāstīja "Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Ojārs Melderis. "Mums ļoti svarīgi ir tas, ko teiks sponsori. Pašlaik klubam palīdz visi tie paši atbalstītāji, kas iepriekš, kā arī bija iestrādes ar jauniem, taču šis process nav vienkāršs. Mūsdienās panākumus galvenokārt izšķir nauda un sportiskie principi ir kļuvuši otršķirīgi. Finansiāli pagājušā sezona mums bija ļoti grūta."

Pašlaik Valmieras kluba nākotne Latvijas augstākajā līgā ir zem jautājuma zīmes, taču Melderis ir pārliecināts, ka basketbola komanda kā tāda Valmierā tiks saglabāta. "Protams, pastāv varbūtība, ka basketbola klubs var arī pārtraukt dalību spēcīgākajā līgā, taču darīsim visu, lai tas nenotiktu, jo basketbolam Valmierā ir jābūt. Varbūt vienība būs citā formātā, taču tā noteikti paliks."

Kā vēstīts, šomēnes tika panākta principiāla vienošanās par apvienotās Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līgas izveidi. Čempionāta rīkotāji iecerējuši, ka no katras valsts piedalīsies astoņas komandas, kuras iepriekšējā sezonā startēja valstu augstākajās līgās.

"Valmieru/ORDO" kopš pagājušā gada vada bijušais Latvijas izlases basketbolists Kristaps Valters, taču viņš šo amatu, iespējams, pametīs. "Vēl nav skaidrības, vai Valters turpinās trenēt komandu. Viņš ir izteicis varbūtību, ka varētu vēl profesionāli spēlēt basketbolu Beļģijā. Kristaps aizvada ar mūsu komandu treniņus un viņš uzskata, ka vēl var atgriezties laukumā kā spēlētājs. Iespējams, spēlējot pat Beļģijas otrajā līgā, viņš nopelnītu vairāk kā pārstāvot kādu Latvijas komandu," noteica Melderis.

Tāpat Valmieras kluba ģenerālmenedžeris apstiprināja, ka komandas sastāvs ir nokomplektēts. "Ar spēlētājiem jau esam vienojušiem. Komandu pārstāvēs daļa spēlētāju no iepriekšējās sezonas un bija atbraukuši arī basketbolisti no Jēkabpils vienības. Par sastāvu neraizējamies, jo tas jau ir uzlikts uz papīra."

Iepriekš par izstāšanos no spēcīgākā basketbola čempionāta paziņoja "Jēkabpils", vismaz nākamās divas sezonas izvēloties spēlēt Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā.

Valmieras komanda aizvadītajā "OlyBet" Latvijas basketbola līgas sezonā finišēja pēdējā vietā, nesasniedzot turnīra izslēgšanas spēles, taču 2016.gadā klubs sensacionāli triumfēja Latvijas augstākajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!