Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis otrdien, 3. jūlijā, smagā cīņā pārvarēja prestižā Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu, pieveicot mājinieku Džeju Klārku.

Trīs stundu un 15 minūšu ilgajā cīņā Gulbis bija pārāks ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:3), 3-6, 6-4. Tagad otrajā kārtā Gulbis tiksies ar bosnieti Damiru Džumhuru, kurs pasaules rangā ieņem 23. vietu un ir izsēts ar 27. numuru.

Gulbis 11. reizi spēlē Vimbldonas pamatturnīrā, bet šoreiz tam kvalificējās pēc atlases spēlēm. Pērn Gulbis tika līdz trešajai kārtai, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas izstājās pirmajā kārtā. Latvijas tenisistam trešās kārtas sasniegšana ir arī labākais rezultāts Vimbldonā.

Gulbis negaidīti vāji iesāka otrdienas spēli, "sausā" zaudējot serves geimu, kas arī bija izšķiroši pirmajā setā. Gulbis tā arī neatspēlējās, zaudējot pirmo setu ar 4-6. Savukārt otrajā setā Gulbis lauza pretinieka servi ceturtajā geimā, kas viņam nodrošināja uzvaru setā un ļāva panākt līdzsvaru spēlē.

Trešajā setā nevienam tenisistam tā arī neizdevās uzvarēt pretinieka serves geimu, bet "tie break" izspēlē pārliecinoši labāks bija Gulbis. Ceturtajā setā atkal visu izšķīra viens zaudēts serves geims - šoreiz piektajā geimā Gulbis nenosargāja savu servi, kas palīdzēja pretiniekam uzvarēt setu. Izšķirošajā setā spriedzi tenisisti saglabāja līdz pat pēdējam brīdim. Devītajā geimā Klārks panāca 30-0, bet Gulbis atspēlējās un pēc brīža lauza pretinieka serves geimu. Desmitā geima sākumā Gulbis nospēlēja nedroši, bet tad ar servēm nodrošināja uzvaru geimā, setā un mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!