Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbola treneris Artūrs Štālbergs noslēdzis četru sezonu līgumu ar jaundibināto basketbola klubu "Liepāja", ziņo vienības sociālo tīklu konti.

Tāpat komanda ir papildinājusi sastāvu ar pirmajiem trīs spēlētājiem - Uvi Vārnu, Valteru Vuciņu un lietuvieti Justu Nausēdu.

"Nekur nav tik labi kā mājās, esmu laimīgs atgriezties dzimtajā pilsētā un kopā ar cilvēkiem, kuri mīl basketbolu, veidot kaut ko īpašu," Liepājas komandas sociālā tīkla "Instagram" kontā citēts Štālbergs. "Mūsu mērķis ir izveidot basketbola sistēmu Liepājā, kurā jauniešiem tiktu dota iespēja attīstīties un progresēt, kā arī spētu sagatavot izlases spēlētājus."

Pagājušajā sezonā Štālbergs strādāja Lietuvas augstākās līgas klubā Panevēžas "Lietkabelis", kuru pārstāvēja arī Žanis Peiners, taču pērn decembrī latviešu speciālists tika atbrīvots no galvenā trenera amata.

Vēl pirms tam Štālbergs vadīja Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod", kas startēja VTB Vienotajā līgā un ULEB Eirokausā.

Štālbergs iepriekš strādājis arī Latvijas čempionāta komandu "Liepājas lauvas" un "Valmiera" treneru kolektīvos, kā arī Ukrainas augstākās basketbola līgas komandā "Mykolaiv", būdams galvenā trenera latvieša Agra Galvanovska palīgs. Savukārt "Ņižņij Novgorod" vienībā Štālbergs sākotnēji bija Ainara Bagatska palīgs. Tāpat viņš bijis Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, 2014.gadā aizvedot komandu līdz Eiropas čempionāta sudraba medaļām.

Savukārt 18 gadus vecais vienības papildinājums Vārna pagājušajā sezonā spēlēja "Betsafe"/"Liepāja" komandā, dažādos turnīros laukumā izejot 17 spēlēs. Arī 16 gadus vecais Vuciņš pagājušajā sezonā spēlēja tajā pašā komandā, aizvadot desmit mačus.

Savukārt 25 gadus vecais lietuvietis Nausēds aizvadītajā sezonā spēlēja Lietuvas pēc spēka otrajā līgā, pārstāvot "Silute" vienību. 44 spēlēs Nausēds izcēlās ar vidēji 13 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām mačā.

Jau ziņots, ka maijā tika dibināts jauns basketbola klubs Liepājā, kas pārstāv biedrību "Sporta klubs "Liepājas basketbols"". Biedrības pamatuzdevums ir izveidot vienotu basketbola sistēmu Liepājā un attīstīt bērnu, jauniešu un pieaugušo spēlētāju izaugsmi, nodrošinot Liepāju ar augstākā līmeņa vīriešu un sieviešu profesionālajām komandām, kas pārstāvētu Liepāju Latvijas un starptautiskajā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!