Foto: F64

Latvijas vadošā telpu futbola komanda "Nikars" oktobrī uzņems UEFA telpu futbola Čempionu līgas pamatsacensību spēles.

Telpu futbola Čempionu līgas pamatkārta ir sadalīta divās daļās. A sacensībās piedalīsies UEFA ranga pirmajā līdz 11.vietā un 16.-19.vietā esošās komandas, tajā skaitā čempione "Inter Movistar" no Spānijas, bet otrajā B turnīrā sacentīsies 12.-15.un 20.-22.vai 23.vietā esošās vienības, kā arī priekšsacīkstes pārvarējušās komandas.

"Nikars" šobrīd UEFA rangā atrodas 12.pozīcijā un piedalīsies B turnīrā, kurā, neskaitot Latviju, mači notiks arī Horvātijā, Kiprā un Slovākijā. 16 komandas katrā turnīrā tiks sadalītas četrās apakšgrupās.

Sacensību izloze paredzēta ceturtdien, priekšsacīkšu kārtas cīņās plānotas no 28.augustam līdz 2.septembrim, pamatkārta tiks aizvadīta starp 2.-7.oktobrī, kamēr elites kārta notiks no 13.līdz 18.novembrim.

No A sacensībām elites kārtā iekļūs 12 komandas jeb trīs labākās no katras grupas, kamēr B sacensībām ir četras kvotas, tālāk tiekot katras grupas uzvarētājai.

"Pozitīvi, ka varēsim šīs sacensības organizēt savās mājās, savu skatītāju priekšā," Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) mājaslapā citēts "Nikars" prezidents Raimonds Valts. "Tas būs liels izaicinājums, kur nepieciešama laba un profesionāla sadarbība starp klubu, Latvijas Futbola federāciju (LFF) un LTFA."

UEFA telpu futbola Čempionu līgas turnīrs ar šādu nosaukumu debitēs 2018./19.gada sezonā. Līdz šim Eiropas prestižākā klubu turnīra nosaukums bija UEFA telpu futbola kauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!