Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers pirmdien ar uzvaru sācis prestižo Vimbldonas tenisa turnīru, bet sieviešu sacensībās zaudējumu piedzīvojusi amerikāniete Sloeina Stīvensa, kura bija izlikta ar ceturto numuru.

Federers, kurš šajā turnīrā izlikts ar pirmo numuru un ATP rangā ieņem otro pozīciju, ar rezultātu 6-1, 6-3, 6-4 uzveica 58.vietā esošo šveicieti Dušanu Lajoviču.

Šveicietis piedalās savā 20.Vimbldonas tenisa turnīrā pēc kārtas, un līdz šim viņš tajā ir uzvarējis astoņas reizes. Viņš ir tituliem bagātākais vīriešu tenisists Vimbldonas turnīra vēsturē.

Panākumu guvis arī ATP ranga piektās vietas īpašnieks Marins Čiličs no Horvātijas, kurš sacensībās izlikts ar trešo numuru un kurš pērn finālā zaudēja tieši Federeram.

Horvātijas sportists ar 6-1, 6-4, 6-4 apspēlēja Jošihito Nišioku no Japānas, kurš profesionālajā rangā atrodas 256.pozīcijā.

Čiličs kopumā "Grand Slam" sacensībās uzvarējis vienreiz, triumfējot 2014.gada ASV atklātajā čempionātā.

Savukārt dāmu turnīrā pirmdien negaidītu zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvoja vadošā ASV tenisiste un WTA ranga ceturtās vietas īpašniece Stīvensa, kura ar rezultātu 1-6, 3-6 pārliecinoši zaudēja Horvātijas sportistei Donnai Vekiča, kura WTA rangā atrodas 55.pozīcijā.

Stīvensa, kura šajā turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru, Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā viņa piedzīvoja neveiksmi savai tautietei Elisonei Riskei.

Stīvensa savas karjeras laikā izcīnījusi vienu "Grand Slam" uzvaru 2017.gada ASV atklātajā čempionātā.

Cita ASV sportiste Medisona Kīza, kura WTA rangā ieņem 11.vietu un sacensībās izlikta ar desmito numuru, ar rezultātu 6-4, 6-2 apspēlēja Austrāliju pārstāvošo horvātieti Ajlu Tomljanoviču, kura atrodas 65.pozīcijā.

Kīzas labākais sniegums Vimbldonas sacensībās ir ceturtdaļfināla sasniegšana 2015.gadā, bet karjeras laikā nevienu "Grand Slam" titulu viņa nav izcīnījusi.

Jau ziņots, ka Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova, kura bija izlikta ar 21.numuru un WTA rangā ieņem to pašu vietu, pirmdien Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā ar 1-6, 6-2, 4-6 cieta zaudējumu itālietei Kamilai Džordži, kura rangā atrodas 52.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!