Foto: Publicitātes foto
Tūrisma un atpūtas centrā "Mežezers" nedēļas nogalē aizvadīta trīs ātro turnīru sēriju, kuras kulminācija svētdien bija Latvijas čempionāts ātrspēlē. 28 dalībnieku konkurencē 13 kārtu turnīrā ar 10,5 punktiem labākais bija Normunds Miezis (2371), savukārt dāmām zelta medaļu saņēma Dana Reizniece-Ozola (2353).

Šo sacensību vienīgais vīriešu lielmeistars Normunds Miezis faktiski visu turnīru pavadīja līderpozīcijās un beigās viņa pārsvars pār otrās vietas ieguvēju FM Matīsu Mustapu (2365) bija viens punkts. Atpaliekot vēl par puspunktu, bronzas medaļu saņēma FM Egons Lavendelis (2295) – 9 no 13. Labāko sešinieku noslēdza attiecīgi Oļģerts Indričāns (2218), IM Guntars Antoms (2286) un IM Vladimirs Svešņikovs.

Jāatzīmē, ka Miezis Latvijas blica čempionātā ar katru gadu veic kāpienu uz augšu, jo pērn viņš bija otrais, bet pirms tam ieguva bronzas medaļu. Pagājušā gada čempions FM Arturs Bernotas šogad Mežezerā nespēlēja.

Savukārt sieviešu lielmeistare (WGM) Dana Reizniece-Ozola (2353) par valsts čempioni sievietēm kļuva otro reizi pēc kārtas. Arī WGM Laurai Rogulei (2288) pērn bija sudrabs, bet pirmo reizi medaļu (bronzas) šogad saņēma Nellija Maklakova (1781). Viņas visas ieguva pa 7,5 punktiem. Šis izkārtojums būtu savādāks, ja vien pēdējā kārtā Rogule nebūtu negaidīti zaudējusi tieši Maklakovai.

2018.
Vīrieši
1.vieta GM Miezis Normunds
2.vieta FM Mustaps Matiss
3.vieta FM Lavendelis Egons
Sievietes
1.vieta WGM Reizniece-Ozola Dana
2.vieta WGM Rogule Laura
3.vieta NM Maklakova Nellija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!