Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs pievienojies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Monreālas "Canadiens" fārmklubam.

Pašlaik 23 gadus vecais uzbrucējs parakstījis viena gada līgumu ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Lavālas "Rocket".

Jevpalovs iepriekšējo sezonu pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", kur 46 spēlēs atzīmējās ar pieciem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt pirms kļūšanas par Rīgas "Dinamo" hokejistu uzbrucējs jau divus gadus spēlēja AHL, kad pārstāvēja Sanhosē "Barracuda" un pa vidam uzspēlēja arī Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL). AHL viņš kopumā aizvadījis 139 spēles, kurās izcēlies ar 19 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

Vēl 2015. gada janvārī Jevpalovs un NHL vienība Sanhosē "Sharks" noslēdza trīs gadu sākuma līmeņa līgumu, tomēr pēc kontrakta beigām uzbrucējs jaunu piedāvājumu nesaņēma.

Laikā, kad Jevpalovs noslēdza līgumu ar "Sharks", viņš viņš ļoti rezultatīvi spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Blēnvilas-Buābriānas "Armada", noslēdzošajā sezonā 64 regulārās sezonas spēlēs savācot 100 rezultativitātes punktus.

Jevpalovs šajā pavasarī Latvijas izlasē debitēja arī pasaules čempionātos, astoņās spēlēs gan paliekot bez rezultativitātes punktiem.

"Rocket" pagājušajā sezonā bija vājākā AHL komanda, neiekļūstot Kaldera kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!