Foto: DELFI
2017. gada Eiropas kausa čempioni 3x3 basketbolā Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Agnis Čavars sestdien pārvarēja Eiropas kausa kvalifikācijas turnīru.

Latvijas komanda aizvadīja ceturtdaļfināla dueli, kuras uzvarētāja nodrošināja dalību finālturnīrā. Latvijas valstsvienība izšķirošajā mačā ar rezultātu 21:17 apspēlēja Izraēlu un ieguva iespēju piedalīties šajās sacensībās.

Līdz ar to Latvijas kļuva par vienu no četrām komandām 12 vienību starpā, kas ieguva tiesības septembra vidū piedalīties Eiropas kausa finālturnīrā Rumānijas pilsētā Bukarestē.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti piektdien ar divām uzvarām sāka šī gada turnīra kvalifikāciju.

Latvijas komanda Francijā notiekošajā turnīrā B apakšgrupas pirmajā mačā ar 20:19 pārspēja Melnkalni, bet otrajā duelī guva virsroku 17:12 pār Turciju.

Līdz ar to Latvija nodrošināja uzvaru B apakšgrupā.

Latvija kvalifikācijas turnīrā izlikta ar otro numuru, Melnkalnei ticis desmitais numurs, bet Turcijai - septītais numurs. Savukārt Izraeāla kvalifikācijā saņēma 12. numuru.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!