Foto: AP/Scanpix/LETA
Turku centra spēlētājs Eness Kanters izlēmis, ka arī nākamajā sezonā paliks Nacionālās basketbola asociācija (NBA) komandā Ņujorkas "Knicks".

Kanters par savu lēmumu licis noprast ar paziņojumu sociālajā vietnē "Twitter". Viņa palikšanu komandā Ziemeļamerikas medijiem apstiprinājis basketbolista menedžeris Henks Fetiks.

Kanteram līgumā ar "Knicks" komandu ir spēlētāja opcija uz nākamo sezonu, no kuras atsakoties, viņš kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu. Līgums uz nākamo sezonu viņam ir par 18,6 miljoniem ASV dolāru (15,9 miljoniem eiro) gadā.

Par Kanteram pakalpojumiem interesējās vairākas komandas, no kurām viena bija Milvoki "Bucks".

Pašlaik 26 gadus vecais Kanters "Knicks" komandā nonāca septembrī. "Knicks" uz Oklahomasitijas "Thunder" aizmainīja Karmelo Entoniju, pretī saņemot Kanteru, vieglo uzbrucēju Dagu Makdermotu un 2018.gada otrās kārtas izvēles tiesības NBA draftā.

Kanters aizvadītajā sezonā vidēji spēlē guva 14,1 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, būdams labākais komandā cīņā zem groziem.

Kā pagājušajā nedēļā vēstīja ESPN, cits "Knicks" centra spēlētājs Kails O'Kvins šajā vasarā kļūs par brīvo aģentu.

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Knicks" aizvadītajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!