Foto: cev.lu
Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase piektdien ar zaudējumu Spānijai sāka Polijā notiekošo Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošo, trešo, kārtu.

Ģirta Mārtiņsona vadītā Latvijas U-20 cieta zaudējumu ar rezultātu 0-3 (14:25, 15:25, 20:25). Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Roberts Kļaviņš.

Sestdien Latvija tiksies ar Poliju, kas piektdien ar rezultātu 3-0 (25:20, 25:20, 25:20) pārspēja latviešu svētdienas pretinieci Izraēlu. Tikai grupas uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Par otru vietu finālturnīrā spēkosies Čehija, Grieķija, Rumānija un Serbija.

Latvijas U-20 izlases turnīram gatavojās Murjāņos un Cēsīs, aizvadot divas pārbaudes spēles ar Somijas vienaudžiem, kuriem piekāpās trijos un piecos setos. Savainojuma dēļ izlasei nevar palīdzēt viens no potenciālajiem līderiem Kristas Platačs.

Kā vēstīts, aprīļa beigās notikušo kvalifikācijas otro posmu Latvijas juniori iesāka ar zaudējumu trīs setos Francijas vienaudžiem, bet pēc tam četros setos uzvarēja Melnkalni un Slovēniju. Latvija savā grupā palika otrajā vietā aiz Francijas un nodrošināja iespēju sacensties Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošajā kārtā.

Latvijas U-20 volejbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas trešajai kārtai: Zigmārs Keišs, Artūrs Alberts Krams, Rihards Lazdiņš, Roberts Kļaviņš, Jānis Jansons, Renārs Pauls Jansons, Kristers Niks Ērglis, Mikus Podkalns, Oļegs Klopovs, Patriks Pinka, Vladislavs Blumbergs, Jānis Medenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!