Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis ceturtdien izcīnīja uzvaru prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta izšķirošajā kvalifikācijas kārtā un iekļuva turnīra pamatsacensībās.

ATP ranga 139. vietas īpašnieks Gulbis ar rezultātu 6-2, 3-6, 6-4, 6-3 apspēlēja itāli Lorenco Sonego, kurš reitingā ir 122. vietā.

Līdz ar to Gulbis Vimbldonas turnīra pamatsacensībās piedalīsies 11. reizi karjerā.

Par kvalifikācijas trīs kārtu pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 25 ATP ranga punktus, kas ļaus veikt nelielu kāpumu reitingā.

Gulbis aizvadīja kvalitatīvu pirmo setu, ne reizi nekļūdoties savā servē un divreiz nobreikojot pretinieku. Latvijas tenisists gan neizmantoja iespēju noslēgt setu, rezultātam esot 5-2, taču to viņš paveica nākamajā geimā. Kopumā Sonego pirmajā setā izdevās atspēlēt sešas setbumbas.

Otrā seta sākumā Sonego uzvarēja savu servi un pirmo reizi mačā nobreikoja Gulbi, panākot pārsvaru 2-0. Spēles turpinājumā neviens no tenisistiem nekļūdījās savās servēs un otrajā setā panākumu ar rezultātu 6-3 guva itālis.

Trešajā setā Gulbis sestajā geimā neizmantoja divas breikbumbas, tomēr desmitajā geimā lauza pretinieka servi, gūdams virsroku ar 6-4. Turpinājumā, ceturtajā setā, abi tenisisti trešajā un ceturtajā geimā apmainījās breikiem, bet astotajā geimā Gulbis vēlreiz atņēma pretiniekam servi, iegūdams tiesības servēt par uzvaru mačā. To Latvijas tenisists paveica, ceturtajā setā būdams pārāks ar 6-3.

Jau ziņots, ka Gulbis Vimbldonas čempionāta kvalifikācijas izšķirošo - trešo - kārtu sasniedza otrdien, kad latvietis, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar 27.numuru, atlases otrajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-2 uzvarēja čehu Ždenēku Kolāržu, kurš pasaules rangā atrodas 224.pozīcijā.

Savukārt pirmajā kvalifikācijas mačā Gulbis pirmdien droši ar 7-5, 6-2 uzvarēja kanādieti Filipu Pelivo, kurš ir planētas 184.rakete.

Gulbja labākais sasniegums Vimbldonā ir trešās kārtas sasniegšana, viņam to paveicot 2013. un 2017. gadā.

Jau maija beigās Gulbis sekmīgi pārvarēja sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta - kvalifikāciju, bet pēc tam pamatturnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai.

Latvijas tenisista labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros ir pusfināla sasniegšana 2014. gada Francijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!